spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Adrian Bibu: PNL Sibiu susține achiziția terenului fostei Baze Tursib (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Adrian Bibu, liderul liberalilor sibieni și administratorul public al județului Sibiu a transmis către mass media sibiană următorul comunicat de presă:

Înteleg că reprezentanții Formului Democrat German sunt nedumeriți de atitudinea consilierilor liberali din ședința de ieri, în ciuda explicațiilor -cred eu- destul de clare și de bun simț pe care le-am oferit. Mai mult decât atât, mă acuză direct că periclitez, influențându-mi colegii, dezvoltarea transportului metropolitan.
Câteva precizări, cu scuze față de cei care au înțeles din prima și care vor constata că mă repet:

*PNL Sibiu susține achiziția terenului fostei Baze Tursib! Susținem chiar și ideile de a se realiza acolo unități de învățământ sau orice alte facilități de interes, cu condiția ca destinația terenului să fie CLARĂ, CUPRINSĂ în Hotărâre de Consiliu Local și nu fluturată prin presă sub formă de intenții. Considerăm de bun simț ca destinatia unui teren achiziționat cu votul a două treimi din numărul consilierilor să nu fie cândva la îndemâna voinței a jumatăte plus unu dintre aceștia .

*De asemenea, susținem că este normal să știm exact (si nu generic) ce face „Tursib” cu cele 9 milioane de Euro. Nu fiindcă avem vreun dubiu în legătură cu utilizarea banilor în interesul companiei, ci fiindcă este normal să știm, Municipiul Sibiu fiind acționarul unic al acesteia.

*În fine, cred că e normal să știm dacă cele 9 milioane de Euro direcționate astfel ar afecta alte cheltuieli programate sau nu.

*Până la sedința de plen, împreună cu o parte dintre colegi, am solicitat lămuriri în legătură cu cele de mai sus. Nu le-am primit de la niciun nivel.

*Ca lider politic, răspund în fața cetățenilor, a colegilor de organizație și, chiar dacă pentru unii învățați altfel pare straniu, doar în ultimul rând în fața partenerilor politici. Aceasta este justificarea noastră pentru abținerea (atenție: ABTINEREA, nu votul contra!) de ieri. Mă întreb: care este justificarea reprezentanților Municipalității pentru promovarea deficitară a unui proiect de hotărâre atât de important?

*Acuzele conform cărora transportul metropolitan va avea de suferit este una de tip politicianist. În realitate, PNL rămâne principalul promotor al intereselor metropolitane ale Sibiului! PNL este partidul care a insistat ca Municipiul să găsească soluții pentru Zona Metropolitană, care a încercat (fără succes, din păcate!) să determine Municipalitatea să renunțe la orgolii și să se asocieze cu primăriile vecine și, nu în ultimul rând, tot PNL a votat ADI Transport.

*PNL Sibiu a fost un partener onest al FDG Sibiu în Consiliul Local, în ciuda numeroaselor situații lipsite de fairplay. Am înțeles din votul sibienilor că, pentru Sibiu, trebuie sa lucram ÎMPREUNĂ cu FDGR. Împreună, deci, și nu în subordinea!

Vom face același lucru de îndată ce se reinstaurează respectul între parteneri și pentru sibienii pe care PNL îi reprezintă în Consiliul Local.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…