10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Expoziția “Behind the Lens” a autorului Andrei Chintilă va fi vernisată luni, la Palatul Brukenthal Sibiu

Știri din Județ

Vernisajul expoziției “Behind the Lens” a autorului Andrei Chintilă se va desfășura luni, 19 decembrie 2022, de la ora 15:00, la Palatul Brukenthal Sibiu, Cabinetul de Cartografie.


Durata: 19.12- 29.01.2023

Curatori – dr. Alexandru Constantin Chituță, Iselin Huluba

Andrei Chintilă (n. 1958, d. 2007), fiu de artiști, student eminent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, artist iconic al generației optzeciste.

Primele sale interacțiuni cu artele plastice au avut loc chiar în atelierele Pangratti alături de părinții săi, Spiru și Simona Vasiliu Chintilă, doi artiști remarcabili la rândul lor. În ceea ce privește parcursul lui Andrei, a fost absolvent al secției de grafică sub îndrumarea profesorilor Gheorghe Ivancenco și Octav Grigorescu. S-a concentrat la început pe eliminarea oricărei influențe din istoria artelor plastice, lăsându-se condus de intuiție și peisajul înconjurător. Maturitatea sa artistică s-a definit prin tușele dure și perspectiva atent selecționată cu privire la personajul principal ales pentru fiecare operă. Referințele sale în cultura cinematografică și din muzica punk sunt două din temele regăsite în pictura sa. Răsunetul trupei The Clash, estetica non-conformistă și filmele hollywoodiene sunt doar câteva din caracteristicile care defineau personalitatea efervescentă a lui Andrei. Ceea ce este de observat în mod special este interesul său în fotografie și importanța pe care o juca perspectiva cadrului fotografic în procesul său artistic. Folosindu-se de fotografie ca tehnică artistică, Andrei adaugă o nouă dimensiune operelor sale, pregătind în mod meticulos încadrarea lucrărilor cu o atenție similară cu cea a ochiului de fotograf. 

Expoziția „Behind the Lens”, dedicată artistului Andrei Chintilă organizată al Muzeul Național Brukenthal, se concentrează în mod special pe expunerea acestui interes în arta fotografiei regăsit în procesul artistic și pe temele principale abordate de-a lungul carierei. Este de asemenea un bun prilej de a reda amplitudinea stilurilor picturale abordate în diferitele etape ale vieții sale și de a ne întoarce în timp pentru a trăi un moment din avangarda românească a anilor ’80. Lucrările de grafică, pictură și reperele fotografice din spatele lor redau firul narativ al gândirii artistului și definitivează contextul reperelor vizuale alese.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri