26.2 C
Sibiu
duminică, 16 iunie, 2024

Peste 400 de elevi excepționali, premiați de Primăria Sibiu pentru rezultatele obținute anul aceasta

Știri din Județ

Primăria Sibiu a organizat luni, 19 decembrie, în sala Teatrului Național Radu Stanca, festivitatea de premiere a elevilor din municipiul Sibiu care au obținut rezultate foarte bune la olimpiadele și concursurile naționale și județene.


“Sibiul are 418 elevi care s-au distins la olimpiadele și concursurile de nivel național și la cele la nivel județean în anul școlar 2021-2022. Acești elevi de excepție confirmă faptul că în Sibiu avem educație de calitate și că generațiile de profesioniști care urmează sunt motivate de pasiunea de a învăța și dispuse să se întreacă pentru a deveni mai buni.

Felicitări lor, profesorilor care i-au format și părinților care i-au susținut! Sper ca premiul simbolic și recunoașterea pe care le primesc astăzi din partea Primăriei Sibiu să fie o încurajare și, în definitiv, un cadou care să îi bucure în această perioadă a sărbătorilor.” (Astrid Fodor, primarulmunicipiului Sibiu)

Valoarea premiilor acordate elevilor este de 112.500 de lei, fonduri asigurate din bugetul local.

Cei 58 de elevi care au obținut premii sau mențiune la olimpiadele și concursurile naționale au primit: 1000 de lei pentru premiul I, 800 de lei pentru premiul II, 600 de lei pentru premiul III și 300 de lei pentru mențiune.

Aceștia au concurat la:

➢ Olimpiadele naționale de română, informatică, geografie, istorie, germană, engleză, franceză, spaniolă, cea de argumentare, dezbatere și gândire critică, greaca veche, latina, filozofie, religie, limba și literatura română pentru secțiile cu predare în limbile minorităților, olimpiada de interpretare vocală, instrumentală și studii teoretice muzicale, cea de electronică, electrotehnică și electromecanică, cea în domeniul fabricării produselor de lemn și în domeniul industriei alimentare, cultura plantelor, olimpiada națională a sportului școlar – baschet, olimpiada “Meșteșuguri artistice tradiționale”, cea de educație tehnologică și aplicații practice.

➢ Concursuri naționale: Concursul pluridisciplinar Prosoft @NT, Concursul de lectură și interpretare trans curriculară “Ionel Teodoreanu”, Concursul național de creație literară “Tinere condeie”, Festivalul – concurs de booktrailere “Boovie”, Concursul național “Made for Europe”, Concursul național “Memoria Holocaustului”, Festivalul de muzică ușoară și folk “Universul Copilăriei”, campionatele naționale școlare de judo și cele de schi alpin, Concursul de proiecte antidrog “Împreună”.

Alți 360 de elevi care au obținut rezultate foarte bune la județene vor primi premii între 300 și 100 de lei. 

Pe lângă premiile pe care le vor primi, toți acești elevi vor primi câte un abonament pentru spectacolele de pe Scena Digitală, oferite de Teatrul Național Radu Stanca, gazda evenimentului. Abonamentele sunt valabile din 24 decembrie 2022 până în 31 ianuarie 2023.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri