18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Centru de vaccinare la Biblioteca ASTRA Sibiu. A început administrarea noului vaccin Comirnaty

Știri din Județ

În Romania, a sosit varianta noua de vaccin împotriva Covid-19, respectiv vaccinul COMIRNATY ORIGINAL/OMICRON B.A. 4-5, produs de Pfizer BioNTech,

La nivel național și local exista suficient vaccin. Acesta va fi adus, din centru regional de depozitare Brasov, pe masura consumului local.

Vaccinarea, în Judetul Sibiu se face prin intermediul medicilor de familie si a unui Centru de Vaccinare deschis de DSP Sibiu.

Centrul se afla la Biblioteca Astra, la parterul corpului B, pe strada George Baritiu nr 5/7 si va functiona de luni pana vineri intre orele 09-15.

Daca in campaniile anterioare de vaccinare acestea au fost organizate si operate de unitatiile sanitare cu personalul acestora, de aceasta data acesta este operat de catre medicii si asistentii medicali din cadrul DSP.

Cine se poate vaccina ?

– Persoane peste 12 ani

– Persoane care au o schema completa de vaccinare, cu vaccinurile originale recunoscute in UE, fara a fi obligatoriu rapelul (exemplu: 2 doze Pfizer sau o doza Johnson), indiferent unde au fost administrate. Pentru cei carora le-a fost administrat vaccinul in afara Romaniei, este necesara prezentarea documentelor care atesta acest lucru, eliberate de statele respective.

– Au minim 3 luni de la administrarea ultimei doze de vaccin impotriva Covid-19 (inclusiv rapel daca este cazul). Atentie ! Aceasta perioada nu este necesara in cazul altor vaccinuri, cum ar fi cel antigripal, cu care nu interfereaza.

– Nu exista contraindicatii suplimentare fata de vaccinurile originale impotriva Covid-19

De ce se pot vaccina doar persoanele care au o schema completa de vaccinare ?

Deoarece s-au facut, de catre producator, studii clinice DOAR pe aceasta categorie de beneficiari.

In final, as vrea sa reamintim populatiei, ca desi in present, numarul de imbolnaviri care necesita spitalizare, este unul redus, virusul exista in continuare, inca provoaca forme grave, inca avem persoane in terapie intensiva, inca avem decese provocate de Covid-19. Si nu in ultimul rand, inca avem, in Spitale, spatii si personal medical scosi din activitate curenta pentru a asigura asistenta medicala pentru acesti bolnavi, care, e drept, afecteaza in mai mica masura activitatea.

De aceea, am vrea, si pe aceasta cale, sa incurajam populatia sa se vaccineze.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc