12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Rășinari – desemnat ”Best Tourism Village” în cadrul unei competiții mondiale

Știri din Județ

RĂȘINARI – desemnat BEST TOURISM VILLAGE 2022 de către Organizația Mondială a Turismului în cadrul competiţiei mondiale la care au participat 130 de sate din 57 de țări


Rășinari a fost desemnat ”Best Tourism Village” 2022 (BTV) în cadrul competiției ”Best Tourism Villages 2022” lansate de către Organizația Mondială a Turismului (OMT).


”Recunoașterea Rășinariului ca Best Tourism Village 2022 reprezintă o mărturie a angajamentului nostru de a promova turismul rural sustenabil prin conservarea și promovarea valorilor naturale și culturale, a tradițiilor, a obiceiurilor și a produselor locale din zona noastră. Suntem foarte recunoscători și ne onorează această distincție oferită de Organizația Mondială a Turismului. Mulțumim tuturor celor care se implică constant în activități de dezvoltare sustenabilă a comunității și anume autorități naționale, județene și locale, unități de invățământ, pensiuni turistice, producători locali, asociații și mulți alții.” declară Bucur Bodgan, primar comuna Rășinari.


În cadrul competiției mondiale, Rășinariul a fost selectat din 130 de sate participante din 57 de țări, iar acest lucru demonstrează valorile sale remarcabile precum și acțiunile întreprinse în dezvoltarea turismului rural sustenabil. Selecția satelor s-a realizat în baza mai multor criterii din care fac parte: promovarea și conservarea resurselor culturale și naturale, durabilitatea economică și socială, dezvoltarea și protejarea mediului, dezvoltarea turismului și integrarea lanțului valoric, infrastructură și conectivitate, sănătate, siguranța și securitate. Suplimentar, au fost notate și fotografiile și videoclipurile de prezentare a destinațiilor.
Mai multe detalii pe pagina Organizației Mondiale a Turismului – Best Tourism Villages: https://www.unwto.org/tourism-villages/en/

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri