17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Două asociații vor să boicoteze evenimentul de depunere de coroane de la Sibiu

Știri din Județ

Asociaţia Urmaşilor Eroilor Martiri şi Asociaţia Răniţilor Revoluţiei din Decembrie 1989 – Sibiu vor să boicoteze evenimentul de depunere de coroane programat pentru joi, 22 decembrie, la monumentul din Piața Unirii și la cel din Cimitirul Municipal. Cele două asociații spun că vor să împiedice reprezentanții autorităților să depună coroane la cele două monumente dedicate eroilor de la Revoluție.


Asociaţia Urmaşilor Eroilor Martiri şi Asociaţia Răniţilor Revoluţiei din Decembrie 1989 – Sibiu vor organiza un protest (boicot) în care nu vor lăsa Autorităţile Locale să îşi desfăşoare Ceremonia de depunere de Coroane la cele două Monumente ale Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 în data de 22.12.2022. orele 12.00 şi 13.00:  Monumentul Eroilor Revoluţiei din fata Centrului Cultural Ion Besoiu și Monumentul Eroilor Revoluţiei din Cimitirul Municipal Sibiu”, precizează organizatorii protestului într-un comunicat de presă.

Publicitate

Redăm mai jos motivele precizate de organizatorii boicotului:

În urmă cu 33 ani, mii de români au ieşit în stradă pentru a înlătura un regim totalitar, fiiind întâmpinaţi de transportoare blindate, auto blindate, tancuri şi gloanţe, mulţi dintre ei fiind omorâţi sau răniţi, alţii fiind reţinuţi şi torturaţi până la moarte. Urmaşii celor ucişi cu sânge rece în acel Decembrie 1989 reclamă faptul că în ultimii 12 ani instituţiile statului român au decis ca Legea recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Legea 341/2004 să fie interpretată în sensul neaplicării ei.

Este pentru prima dată după Revoluţia din Decembrie 1989 când doar Urmaşii Eroilor Martiri şi Răniţii fac acest Protest (Boicot) deoarece cer respectarea drepturilor lor şi  reamintesc clasei politice şi întregii societăţi că fără sacrificiul de sânge al Eroilor Martiri şi răniţilor, România nu ar fi devenit un stat liber şi democratic, care să aibă la bază şi să garenteze unele din cele mai importante drepturi fundamentale: dreptul la viaţă, dreptul la integritate fizică şi psihică, dreptul la demnitate şi libertate şi, nu în ultimul rând, dreptul la liberă exprimare.

Cerem instituțiilor abilitate ale statului român sprijinul clar pentru aflarea tuturor criminalilor din Decembrie 1989 şi pedepsirea acestora, pentru ca cei ucişi să se poată odihni în Pace.

De 33 ani, în fiecare Decembrie, familiile urmaşilor şi răniţiilor în Revoluţia Română, NU se bucură de împodobirea bradului şi de sărbătoarea Crăciunului, copiii Eroilor Martiri ducând coroniţe de brad la mormântul părintelui, mamele la mormântul fiului, soţiile la mormântul soţului pierdut la Revoluţie!”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic