spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Cum au trădat, din nou, PSD-iștii Sibiul

Știri din Județ

Publicitate

Nu știu dacă așa le este natura, gândirea sau sistemul de valori, dar, din nou, suntem puși în fața unui fapt: PSD a trădat Sibiul. Acum în cazul proiectului Noului Spital Județean Sibiu. Este drept că proiectul a fost promovat și asumat de Daniela Cîmpean de la PNL, dar, pe parcurs, și alte forțe politice locale au aderat la el și l-au susținut. Unii prin declarații, alții chiar și cu fapte.

Totuși, dincolo de declarațiile locale ale PSD-iștilor, la centru s-a trădat, din nou. La centru, unde se presupune că au mare forță, pentru că altfel nu îmi explic cum rămân în plan local în funcții politice unii. Ministrul Rafila (PSD) a inventat cu echipa sa niște reguli de distribuire a banilor europeni pentru noi spitale sau corpuri de clădire. După ce PNRR fusese aprobat deja cu propriile criterii. Ministerul Sănătății, pe principiul clasic comunist: să dăm la toți puțin, dar să nu se vadă nimic, a stabilit limitări de bani alocați.

Proiectul de la Sibiu s-a adaptat și la această cerință și a cerut de la Guvern mai puțini bani. Restul dorind să îi obțină din alte surse. Nici așa nu a fost pe placul ministrului Rafila PSD. Și a respins proiectul de la Sibiu. Din start. Evident că cei de la Consiliul Județean Sibiu vor ataca și în instanță regulile arbitrar impuse de Rafila. Dar rămâne gustul amar al trădării.

O analiză rapidă a PNRR – componenta de sănătate relevă că pe lângă noi spitale, corpuri de clădiri și alte investiții, o grămadă de bani sunt alocați pe…. cursuri de formare. Zeci de milioane de euro. Hmmm. Nu știu vouă, dar mie îmi miroase a metodă de jecmănit banul public. Mai ales când aud de cursuri de formare… Dar dacă mă rezum la eligibilitățile declarate de Rafila, din care va alege minim 25 de proiecte, observ o grămadă de spitale din București și o altă grămadă de spitale ale MApN și MAI. Hmmmm, din nou funcționărimea bucureșteană și din servicii au știut să împartă banii.

Consiliul Județean Sibiu a găsit o nouă oportunitate de finanțare la Comisia Europeană, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de liberalul Boloș. Dar asta înseamnă iar luni de întârzieri până se face toată hârțogăria cu apel de proiecte, evaluări și așa mai departe. Și dacă se schimbă ministrul și vine un PSDist, pentru că la vară premierul revine PSD-ului, poate iar vom fi trădați.

Știu că voi fi acuzat de cei din PSD-ul local de părtinire politică. Fals! Atât timp cât PNL, USR, FDGR, UDMR au putut face demersuri clare pentru finanțarea noului Spital de la Sibiu, iar PSD a aruncat doar vorbe, unele chiar de ocară, ca la final, ministrul PSD să pună coliva pe proiect…. noi, muritorii de rând, ce să mai credem? Trădare!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…