0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sfânta Liturghie și Te Deum în prima zi din an la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Știri din Județ

În prima zi a noului an, la praznicul Tăierii‑împrejur cea după trup a Domnului şi la sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare, mulţimi de credincioşi au venit la Catedrala Mitropolitană din Sibiu pentru a participa la Sfânta Liturghie săvârșită de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Preoții împreună slujitori s-au rugat ca şi în acest nou an Dumnezeu să aducă ocrotire şi ajutor. Din soborul slujitor au făcut parte vicarul‑administrativ al eparhiei, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane, protosinghelul Emilian Man, pr. prof. dr. Vasile Mihoc, pr. Ilie Mirel, cadre didactice de la Facultatea de Teologie din Sibiu şi slujitori ai lăcaşului de cult. Răspunsurile liturgice au fost date de două coruri primul a fost Corala Oastei Domnului din zona Galaţi dublat de către Grupul coral în limbaj mimico-gestual, Corala „Vocea Tăcerii” din Arhiepiscopia Bucureștilor dirijată de către pr. Ilie Mirel.

Începutul de an a marcat centenarul „Oastea Domnului”, mișcare inițiată de pr. Iosif Trifa ce a fost pomenit în Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului și de către soborul de preoți împreună slujitori.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a vorbit despre cele două mari sărbători din 1 ianuarie, Tăierea‑împrejur a Domnului şi Sfântul Vasile cel Mare. De asemenea, în cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurenţiu a vorbit şi despre intrarea în noul an, îndemnându-i pe credincioşi să se roage încă din prima zi din 2023 pentru ca Dumnezeu să ne ocrotească.

După Sfânta Liturghie a fost oficiat un Te Deum pentru a marca începutul noului an calendaristic. Ierarhul a transmis tuturor urările specifice unor astfel de momente de sărbătoare şi i‑a felicitat pe toţi cei care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare.

Sursa: Mitropilia-ardealului.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș