12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Părintele Vasile Mihoc din Sibiu, decorat de Mitropolit

Știri din Județ

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza a oferit în semn de recunoștință părintelui profesor Vasile Mihoc pentru lucrarea clăditoare atât la catedră cât și în biserică, Ordinul Mitropolit „Ioan Mețianu” pentru clerici, ordin acordat ctitorilor.

Decernarea s-a făcut duminică, 8 ianuarie, după liturghia ținută de Mitropolitul Laurențiu alături de preoții Bisericii „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Sibiu, cartier Lazaret. Biserica a fost ridicată în anul 2000, în curtea vechiului locaş de cult cu acelaşi hram de aici, în prezent locul de rugăciune al comunităţii persoanelor cu deficienţe de auz din Sibiu.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a tâlcuit Evanghelia din Duminica după Botezul Domnului, în care s-a prezentat Începutul propovăduirii Domnului la care ierarhul le-a amintit celor prezenți de „…un lucru cu care trebuie să venim nou în întâmpinare este dorința noastră, libertatea noastră de a ne apropia de Hristos și ceea ce ne învață Sfinții Părinți ai Bisericii este tocmai acea foame și sete după Dumnezeu așa cum avem foame și sete după hrana trupească pentru ca să putem trăi în lumea aceasta. Este acea bucurie pe care ne-o oferă Cerul și ea ne aduce curaj și bărbăție, ne aduce stabilitate în credință și întărirea în nădejde.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri