15.2 C
Sibiu
vineri, 31 martie, 2023

Procurorii sibieni: Răpitorii purtau cagule şi aveau topoare și săbii

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Ies la iveală detalii șocante cu privire la răpirea anului din județul Sibiu, atunci când cinci persoane au pus la cale un plan prin care să „fure” o adolescentă ce locuia în Tălmaciu.


Conform procurorilor sibieni, o femeie din Porumbacu de Jos, mama unui băiat, a pus la cale tot planul. Aceasta a 6000 de euro unor bărbați ca să-i răpească viitoarea noră. Astfel, în jurul orei 3:30, cei cinci inculpaţi, purtând cagule şi având asupra lor arme: topor, sabie, au pătruns prin violenţă şi efracţie în imobilul din localitatea Tălmaciu unde locuia minora. Au intrat în camera unde aceasta dormea împreună cu mama sa şi împotriva voinţei sale au scos-o din casă şi au urcat-o într-un autoturism parcat în faţa imobilului.

Cei cinci inculpaţi au fost arestaţi preventiv pe o durată de 30 de zile.

Procurorii sibieni au mai stabilit faptul că minora fusese logodită de părinţi potrivit tradiţiei rome cu un băiat pe care nu îl plăcea. Ea cunoscuse pe facebook un băiat şi vorbise cu el să vină să o ceară de la părinţi.

Redăm mai jos comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu

Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

În data de 9.01.2023 organele de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Tălmaciu au fost sesizate cu privire la răpirea unei minore în vârstă de 14 ani. Având în vedere complexitatea cauzei şi gravitatea faptelor săvârşiteParchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus preluarea cauzei în vederea supravegherii urmăririi penale. 

Prin ordonanţa din data de 9.01.2023 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 5 inculpaţi (4 bărbaţi şi o femeie) cu privire la săvârşirea infracțiunilor de lipsire de libertate prev. de art. 205 al. 1 şi 3 lit. a,b C.p. şi violare de domiciliu, prev. de art. 224 al. 1 şi 2 C.p., ambele cu aplic. art. 77 lit. a C.p. şi art. 38 al. 1 C.p.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că la data de 9.01.2023, în jurul orei 3.30, cei cinci inculpaţi, purtând cagule şi având asupra lor arme (topor, sabie) au pătruns prin violenţă şi efracţie în imobilul din localitatea Tălmaciu unde locuia minora . Au intrat în camera unde aceasta dormea împreună cu mama sa şi împotriva voinţei sale au scos-o din casă şi au urcat-o într-un autoturism parcat în faţa imobilului. 

În cauză s-a mai stabilit că minora fusese logodită de părinţi potrivit tradiţiei rome cu un băiat pe care nu îl plăcea. Ea cunoscuse pe facebook un băiat şi vorbise cu el să vină să o ceară de la părinţi. Această persoană, având şi sprijinul părinţilor săi, a organizat însă răpirea minorei din noaptea de 9.01.2023 fără ca minora să cunoască acest plan şi fără a  avea consimţământul ei. Cei 4 bărbaţi din Avrig care au pătruns în locuinţa persoanei vătămate au primit suma de 6000 de euro. Eiau fost însoţiţi de mama băiatului, care având şi ea o cagulă pe faţă a intrat în imobilul din Tălmaciu şi a participat la răpirea minorei.

În data de 10.01.2023 a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu cu propunere de arestare preventivă, propunerea fiind admisă, cei 5 inculpaţi fiind arestaţi preventiv pe o durată de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri