spot_img
22.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

SIBIU: Nou spațiu cultural inaugurat de 3 artiști

Știri din Județ

Publicitate

Pe strada 9 mai nr. 10 din Sibiu, deasupra magazinului ATU Toys a fost inaugurat astăzi un nou centru cultural. Un spațiu destinat evenimentelor din toate artele. Niu Herișanu, celebru sculptor local, a deschis acest spațiu publicului din dorința de a aduce și în Orașul de Jos mai multe evenimente culturale.

Publicitate

Miercuri seara spațiul a devenit neîncăpător, cei prezenți fiind dornici să asiste la vernisajul unei expoziții mult așteptate la Sibiu a artiștilor Niu Herișanu, Ciprian Muntiu și Sorin Han. Toți trei sunt din Sibiu, dar au expus mai ales în țară și străinătate. Deși colaborează în expoziții comune de 25 de ani, cei trei nu au mai expus împreună, în orașul natal de 13 ani.

Valentin Olteanu, cunoscut broker de artă din Sibiu a prezentat expoziția celor trei artiști. El a subliniat câteva lucrări din expoziție și a precizat că aceasta este cu vânzare și deschisă publicului până în 8 martie. Olteanu a semnalat faptul că artisul Sorin Han este cunoscut pentru grafică, dar în această expoziție vine cu pictură, o noutate pentru artist. Lucrările lui Ciprian Muntiu sunt însoțite de texte, fie poetice, fie narative. Iar lucrările de sculptură semnate Niu Herișanu sunt atent lucrate din diferite materiale.

Ciprian Muntiu s-a stabilit de mulți ani în Franța, dar revine periodic la Sibiu. Sorin Han și Niu Herișanu locuiesc în Sibiu.

VIDEO:

GALERIE FOTO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)