14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Acces restrâns pentru vizitatorii pacienților internați în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu

Știri din Județ

Având în vedere instituirea stării de alertă epidemiologică determinată de gripă și a rezultatului analizei de risc efectuate de DSP Sibiu, începând cu data de 12.01.2023 accesul vizitatorilor în spital se va desfășura după cum urmează:


MĂSURI PENTRU VIZITATORI pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor prin gripă și alte infecții virale respiratorii

Vizitatorii sunt rugați să respecte cu strictețe indicațiilepersonalului medical privind măsurile de protecție. 

Nu se permite accesul în secții și compartimente al vizitatorilor care prezintă semne și simptome de boală respiratorie acută.

Vă rugăm ca în cazul în care prezentați orice fel de simptome care pot să indice o infecție respiratorie (tuse, strănut, nas înfundat, febră) să amânațivizitarea pacienților internați.

De asemenea, purtarea echipamentului de protecție este obligatorie pentru a se permite accesul în secție și în salon. Echipamentul de protecție pentru vizitatori estecompus din masca de protecție (care trebuie să o aibă fiecare vizitator la intrarea în spital și care nu se dă jos în salonul pacientului), halat de vizitatori șibotoșei (vor fi oferite de către reprezentanții spitalului).

Este obligatoriu să purtați corect echipamentul pe toatădurata vizitei și să utilizați dezinfectantul de mâini la intrarea și ieșirea din salon. 

Este interzis să vă așezați pe patul pacienților. Este interzisă depozitarea bagajelor/genților pe pat sau pe jos.

Se recomandă evitarea contactului direct cu pacienții, distanța minimă de protecție sanitară recomandată fiindde 1 metru față de altă persoană.

De asemenea, pentru a evita supraaglomerarea saloanelor în timpul programului de vizite, legislația învigoare stabilește faptul că în cazul saloanelor cu un număr de cel mult trei paturi, pacienții pot fi vizitațidoar pe rând, iar în saloanele cu număr de patru paturi pot fi vizitat maxim doi pacienți în același timp. Astfel, personalul medico-sanitar vă poate solicita să așteptați până vi se permite accesul în salon, dacă în salon se află aparținători/ vizitatori ai altor pacienți.

De asemenea, în cazul în care în salon sunt efectuate diferite manopere medicale sau de îngrijire a pacienților (administrare tratament, intervenții etc.), pe perioada derulării acestora, accesul vizitatorilor esteinterzis.

Respectarea măsurilor este obligatorie pentru protecția pacienților, aparținătorilor și personalului spitalului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri