5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

FOTO: Acțiune fulger la Sibiu! Au fost verificați șoferii care transportau persoane sau mărfuri

Știri din Județ

În dimineața zilei de 13 ianuarie, între orele 06:30 – 09:30, în baza Planului de acțiune pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane,implementat la nivelul Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii rutieri sibieni au desfășurat ample acțiuni având drept scop principal creșterea gradului de siguranță pe linia transportului public de persoane și nu numai.


În cadrul acțiunii s-a acordat o atenție sporită controalelor privind: starea psiho-fizică a conducătorilor auto; testarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport; respectarea limitelor de viteză maximă legală admisă, pentru categoria de drum și categoria din care parte autovehiculul; valabilitatea inspecției tehnice periodice a autovehiculului; depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane.

Astfel, pe parcursul activităților specifice desfășurate la nivelul județului Sibiu, polițiștii rutieri au verificat 220 deautovehicule, au constatat 1 infracțiune la regimul rutier, au reținut 2 permise de conducere, au retras 2 certificate de înmatriculare și au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale în valoare de 17.500 de lei.

11 sancțiuni au vizat nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă. 44 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte nereguli constatate, de la neutilizarea corespunzătoare a luminilor la conducerea unui autovehicul cu defecțiuni tehnice.

Doi conducători auto au fost sancționați cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile după ce au fost depistați conducând sub influența alcoolului.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Arpașu de Jos, care, în jurul orei 07,35, a fost depistat conducând un microbuz transport marfă pe DJ 105J și având o concentrație de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Peste aproximativ o oră, în municipiul Sibiu, pe strada Ștefan cel Mare, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un microbuz transport persoane, condus de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Alțâna. În microbuz se afla un pasager. Testarea șoferului cu aparatul etilometru a indicat o valoare de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate, în jurul orei 08:05, în municipiul Sibiu, pe strada Ștefan cel Mare, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit un alt microbuz, destinat transportului de marfă, condus de către un bărbat în vârstă de 32 de ani, din localitatea Cașolț. Testarea bărbatului cu aparatul etilometru a indicat un rezultat de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri