spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Nou administrator al fondului forestier Boița

Știri din Județ

Publicitate

De la 1 ianuarie 2023, administratorul fondului forestier, în suprafață de 7218 ha, al comunei Boița este Ocolul Silvic „Izvorul Florii”.

Este un contract la care primarul Nicolae Cocoș a lucrat circa 4 luni, total diferit față de ce a fost până acum. Comuna Boița este asociat în cadrul Regiei Publice Locale „Izvorul Florii” cu orașul Avrig și comuna Apoldu. În cadrul contractului de asociere este prevăzut înființarea unui punct de lucru în comuna Boița, în spațiul oferit de Primărie în clădirea dispensarului. Toate activitățile din fondul forestier al comunei Boița se vor derula prin punctul de lucru și se va ține o evidență contabilă separată.

„Am luat această decizie, după multe negocieri cu alte Ocoale Silvice, datorită modului dezastruos cum a fost gestionat fondul forestier al comunei Boița creându-se prejudicii imense Comunei noastre! La preluarea mandatului de Primar Comuna Boița avea o datorie de 1.000.000 lei (zece miliarde lei vechi) față de Direcția Silvică Sibiu care a administrat Pădurea. Am reușit achitarea în mare parte din aceasta datorie de la Bugetul Local (la ora actuală mai avem de achitat 327.988 lei) bani care ii puteam folosi la investiții atât de necesare pentru dezvoltarea comunei noastre” a declara primarul comunei Boița, Nicolae Cocoș.

Comuna Boița a deschis o acțiune civilă în instanță împotriva Romsilva prin Direcția Silvica Sibiu pentru recuperarea prejudiciilor imense produse comunei Boița.

„Toți cei care ani de zile și-au bătut joc și au devalizat acesta Comună trebuie să-și facă griji, vom urmări recuperarea fiecărui leu sau propietate furată Boicenilor! Plecăm la drum cu un nou Administrator, cu speranța și încredere că fondul forestier (aceasta mare avere a noastră) va fi gestionat corect și în folosul cetățeniilor Comunei Boița!” a mai spus primarul Nicolae Cocoș.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?