spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Future En ACT – Activiștii de mediu ai viitorului

Știri din Județ

Publicitate

Proiectul FutureEnAct – Activiștii de mediu ai viitorului s-a desfășurat în perioada 2020-2022 şi a fost finanțat de Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, prin programul Active Citizens Fund România. Proiectul a fost coordonat de Asociația Studenților Ecologi ASECO în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.


Bugetul proiectului a fost de 33.239 Euro, din care 28.084 Euro solicitați ca finanțare nerambursabilă și 5195 Euro contribuție proprie.

Scopul proiectului Active Citizens Fund România este de a crea o bază de activiști pe probleme de mediu în zona de urban mic din județul Sibiu (Avrig, Tălmaciu, Miercurea Sibiului, Săliște), insuficient deservită din acest punct de vedere și de a realiza un grup de lucru informal care să cuprindă, alături de cei menționați anterior, membri ai administrației publice locale, membri ONG cu activitate în zonă, membri activi ai societății civile, grup informal care să poată identifica și soluționa problemele de mediu din aria proiectului.

Activitățile proiectului au constat într-o serie de cursuri și workshopuri în care cei implicați au fost instruiți în a identifica și localiza probleme legate de protecția mediului și schimbări climatice, în a genera soluții și în a colabora cu autoritățile locale, cu entitățile și persoanele implicate în protecția mediului pentru stabilirea soluțiilor optime de rezolvare a problemelor identificate.

În cadrul proiectului FutureEnAct – Activiștii de mediu ai viitorului au fost generate instrumente pentru eficientizarea acestui proces, respectiv o aplicație mobilă care preia în timp real localizarea și descrierea problemelor identificate, aplicație care comunică informațiile unei platforme on-line care centralizează și afișează informațiile legate de eventualele probleme de mediu, făcându-le accesibile publicului larg și administrațiilor locale.

Au fost instruite și informate 40 de persoane în cadrul activităților proiectului: tineri cu interes în probleme de mediu și schimbări climatice, membri ai administrației publice locale, membri ONG cu activitate în zonă şi membri activi ai societății civile.

Proiect derulat de Asociația Studenților Ecologi ASECO în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, și beneficiază de o finanțare de 28.084 Euro prin programul Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund Romania sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri