spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Ziua Micii Uniri, 24 ianuarie, marcată la Sibiu cu 6 zile mai devreme

Știri din Județ

Publicitate

Astăzi, 18 ianuarie 2023, Instituția Prefectului Sibiu, alături de alte instituții au organizat evenemente pentru a marca Ziua Uniri Pricipatelor Române (Mica Unire). Deși sărbătoarea este în 24 ianuarie, instituțiile statului de la Sibiu au serbat mai devreme cu 6 zile, pe motiv că Ziua Micii Uniri pică în mini-vacanța bugetarilor.

Astfel, hora unirii a fost dansată în Piața Mare la prânz pe acordurile fanfarei militare. Apoi, la Sala Thalia a avut loc un concert susținut de Filarmonica de Stat Sibiu și Fanfara Garnizoanei Sibiu cu acces gratuit. La cele două evenimente au participat pe lângă oficialități câteva clase de copii și studenți ai Academiei Forțelor Terestre.

Marcarea Micii Uniri a fost organizată la Sibiu de Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Instituția Prefectului – Județul Sibiu în colaborare cu structurile militare din garnizoana Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Filarmonica de Stat Sibiu.

GALERIE FOTO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…