14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Senatorul AUR, Gheorghe Cătană: “Cei care astăzi ne conduc trebuie să răspundă pentru împrumuturile record făcute pe spatele României” (C.P)

Știri din Județ

Senatorul AUR, Gheorghe Adrian Cătană a transmis către mass media următorul comunicat de presă:


PSD şi PNL inventează regulile unui manual de distrus România! Propun modificarea legii responsabilităţii fiscale: cei care astăzi ne conduc trebuie să răspundă pentru împrumuturile record făcute pe spatele României.

Asumare şi responsabilitate din partea PSD şi PNL! Cei care conduc România trebuie să poată fi traşi la răspundere pentru lejeritatea cu care împrumută zeci de miliarde Euro şi îndatorează românii. „Avem o lege a responsabilităţii fiscal – bugetare, nr. 69 din 2010, care nu are nicio prevedere referitoare la tragerea la răspundere a celor care au împrumutat 23 miliarde Euro în 10 luni, pentru care s-au plătit dobânzi de peste 4 miliarde Euro. NU există nicio sancţiune legală pentru cei care iau aceste decizii cu impact major asupra României, cu zâmbetul pe buze şi cu o lejeritate de nedescris. Fac împrumuturi peste împrumuturi pentru că dacă mâine pleacă de la guvernare, nimeni nu îi mai întreabă nimic. Nu există interes faţă de cheltuirea banului public şi nu există explicaţii în faţa românilor. Avem un guvern incapabil să treacă de nivelul de gradiniţă. Suntem unde suntem pentru că avem un guvern compus dintr-o mână de inconştienţi şi infatuaţi, care nu văd mai departe de propriile scăunele. Ce fac acum PSD şi PNL arată ca un manual de distrus România, să avem ce să predăm generaţiilor viitoare la capitolul <<aşa nu se face>>”, a declarat senatorul AUR, Gheorghe Adrian Cătană.

Puţinele contravenţii prevăzute de actuala lege sunt greu de aplicat, mai ales în condiţiile în care o parte din ele trebuie constatate de către persoane împuternicite de către ministrul Finanţelor şi cealaltă parte de către Curtea de Conturi. „E ca şi cum hoţul strigă hoţii! Nu există niciun scenariu în care ministrul să se amendeze pe sine însuşi pentru proasta gestionare a banului public, iar contravenţiile sunt generale şi pe foarte puţine speţe. Pe scurt, la acest moment, nu există nicio sancţiune reală şi mai ales nici nu se pune problema recuperării prejudiciului din partea celor care ne pun gaj viitorul. Doar românii îi pot sancţiona la vot pentru toate împrumuturile făcute la dobânzi istorice, pentru inconştienţa cu care ne conduc şi pentru lipsa de interes faţă de românii obligaţi să stea o iarnă în frig şi fără lumină de către un stat ignorant şi incapabil”, a completat senatorul AUR.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri