12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Consilierii USR Mediaș propun bugetarea participativă: “Orice oraș european trebuie să implice cetățenii în administrare” (C.P)

Știri din Județ

Filiala locală USR Mediaș a transmis către mass media următorul comunicat de presă:

Campania „Și eu decid pentru Mediaș!” este un proiect de buget participativ care va fi implementat în orașul Mediaș în anul 2023. Scopul acestei campanii este de a oferi cetățenilor posibilitatea de a participa activ și democratic la procesul de luare a deciziilor privind cheltuirea unei părți din bugetul local. Prin acest proiect, cetățenii vor deveni protagoniști în administrația publică locală, având posibilitatea de a propune și de a decide proiectele care vizează infrastructura socială, stradală și amenajarea spațiilor verzi sau a locurilor de joacă.

“Bugetarea participativă este metoda prin care cetățenii au un rol activ în a decide cum sunt cheltuiți banii publici, în funcție de nevoile comunității. Este un proces deschis, transparent si inovator prin care fondurile publice sunt distribuite in proiecte votate de cetățeni,ceea ce duce automat la  descentralizarea deciziilor publice în beneficiul comunității. Considerăm ca Mediașul are nevoie de un astfel de pas si incurajam toți consilierii locali să ne susțină pentru implementarea proiectului” s declarat Sergiu Crisan consilier local USR .

Bugetul propus pentru proiectele inițiate de cetățeni, pentru anul 2023, este de 5% din bugetul de dezvoltare al  Municipiului Mediaș pe anul 2022, TVA inclus. Suma poate suferi modificări în funcție de decizia Consiliului Local al Municipiului Mediaș la aprobarea bugetului  Municipiului Mediaș pe anul 2023.

“Este vital ca structurile politice să înțeleagă și să susțină implementarea acestei metode în procesul de bugetare, pentru a asigura o utilizare eficientă și echitabilă a fondurilor publice și pentru a îmbunătăți relația dintre cetățeni și instituțiile publice. Aceasta metodă poate fi privită si ca un mijloc important pentru atingerea unui nivel înalt de dezvoltare democratică și durabilă în orașele europene și reprezintă un obiectiv către care toate orașele ar trebui să tindă, motiv pentru care vom milita și vom susține acest gen de inițiative in mai multe consilii locale din județ” , a precizat Ruxandra Cibu Deaconu , președinte USR SIBIU.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri