spot_img
12.3 C
Sibiu
miercuri, 08 mai, 2024
spot_img

USR cere socoteală Primăriei în numele cetățenilor implicați în Bugetarea Participativă (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Într-un comunicat de presă transmis către mass media, USR cere Primăriei să respecte cetățenii implicați în Bugetarea Participativă și să ofere informații și rezultate.



După doi ani de la implementarea proiectului de Bugetare Participativă rezultatele nu sunt deloc bune. Din cele 15 proiectele care au fost selectate, doar două au fost implementate (treceri de pietoni iluminate inteligent și dotarea curților școlilor și grădinițelor cu jocuri educative), iar două proiecte sunt în lucru.

USR și deputatul Dan Barna au propus în decembrie 2017 proiectul bugetării participative „Tu decizi pentru Sibiu”, iar Primăria a răspuns că era deja în plan, dar „este nevoie de o planificare riguroasă” pentru a fi un proiect cu rezultate palpabile. Rezultatul „palpabil”, după doi ani, este cel de mai sus, la care se adaugă lipsa informațiilor cu privire la etapele proiectelor, votul online și stadiul de implementare.

Publicitate

„Numărul de proiecte implementate este mic și vorbim de proiecte simple care nu au nevoie de foarte multe avize sau documentație, ceea ce este extrem de descurajant pentru sibienii care și-ar dori să inițieze propuneri, dar și pentru cei care votează propunerile. Pentru a încerca să salvăm totuși acest proiect important, am transmis astăzi Primăriei Sibiu câteva propuneri pentru îmbunătățirea site-ului bugetareparticipativa.sibiu.ro astfel încât: fiecare cetățean implicat în acest proiect să poată urmări la un click distanță stadiul proiectului propus de el și votat de alți cetățeni, să fie găsit termenul propus pentru implementarea fiecărui proiect și afișarea calendarului cu etapele fiecărui proiect ce urmează a fi implementat. Nimic mai simplu. Cred că ar fi o formă de respect pentru cetățeni din partea Primăriei Municipiului Sibiu să-și asume și un termen pentru toate proiectele propuse și votate, dar și rezultate”, precizează Diana Mureșan, președinte Filiala Locală USR Sibiu.



Bugetarea Participativă a fost cel mai bun exemplu de implicare a sibienilor în dezvoltarea comunității noastre. Un proiect de la care există așteptări din partea cetățenilor, mai ales din partea celor care propus proiecte, le-au votat sau au urmărit modul în care evoluează. Modul neserios în care Primăria Sibiu înțelege să trateze aceste proiecte este, într-o oarecare măsură, cea mai eficientă modalitate de ai descuraja pe oameni să se implice.

NOTA REDACŢIEI: Acesta este un comunicat de presă plătit sub formă de publicitate. Sibiu Independent nu îşi asumă punctul de vedere prezentat de client.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr

EDITORIAL: Anul de cotitură pentru Sibiu