18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Ryanair: Ultimul zbor către Bruxelles din Sibiu

Știri din Județ

Compania Ryanair are programat în 31 ianuarie 2023, la ora 16.30 ultimul zbor către Bruxelles din Sibiu. Deși inițial compania a anunțat că va mai gestiona această rută până la finele lunii martie 2023, conform site-ului oficial al companiei și al Aeroportului Sibiu mâine este ultima cursă.

Reprezentanții Ryanair au declarat în exclusivitate pentru SIBIU INDEPENDENT motivul plecării de pe Aeroportul Internațional Sibiu: „lipsa unei certitudini a prețurilor competitive pe termen lung”. Compania se referă la faptul că la venirea în iunie 2021 pe Aeroportul Internațional Sibiu i s-a oferit o schemă de stimulare pentru volum și frecvență de trafic, dar pe termen scurt, de doar 2 ani. Acest fapt este confirmat și de reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu pentru ziarul nostru încă din luna decembrie 2022. Doar că „din raționamente economice un nivel și mai scăzut al discount-urilor aplicabile nu se justifică” este poziția conducerii actuale a Aeroportului care spune că are și sprijinul Consiliului Județean Sibiu în această negociere.

Conform datelor anunțate de directorul Aeroportului Sibiu prin plecarea Ryanair se pierd aproximativ 24.000 de pasageri pe lună. Datele oficiale arată că prin Aeroportul Sibiu au trecut anul trecut peste 621.000 de pasageri. Un calcul simplu ne arată că aproximativ 240.000 erau transportați de Ryanair.

La această pierdere se adaugă și retragerea unei rute a Wizz Air din Sibiu către Frankfurt, suspundat de astăzi.

Ryanair mai are zboruri din Sibiu până în jurul datei de 24 martie 2023 către Veneția, Viena și Dublin. Totuși, compania Ryanair va crește numărul total de zboruri din România cu 50% în vară (față de perioada pre-COVID), cu o frecvență de 370 de zboruri pe săptămână – conform declarațiilor oficiale pentru SIBIU INDEPENDENT. De asemenea, Ryanair va deschide 8 rute noi din vară din Aeroportului Internațional Iași către destinații ca Brussels, Dublin, Paris și Milan, ne-au declarat reprezentanții companiei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc