18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Sprijin pentru elevii sibieni proveniți din familii defavorizate

Știri din Județ

Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de Liviu-Iulian Tarcău, Consilier misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Sibiu și în colaborare cu Școala Gimnazială nr. 25 Sibiu, desfășoară în parohia Valea Aurie II din Sibiu, proiectul intitulat „Mai fericit este a da decât a lua”.

Proiectul are ca scop prevenirea abandonului școlar, precum și sprijinirea copiilor proveniți din familii defavorizate, care au fost comunicați de conducerea Școlii prin profesorul de Religie. Aceștia primesc rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte nouă.

De asemenea, toți acești copii primesc câte o masă caldă o dată pe săptămână, precum și materiale didactice auxiliare sub formă de rechizite școlare. Pentru elevii merituoși, la sfârșit de an școlar se oferă premii sub formă de bani după cum urmează: elevii care obțin Premiul I – 300 lei, Premiul II – 200 lei, iarPremiul III – 100 lei.

Tot în cadrul Proiectului se desfășoară activități extracurriculare și extrașcolare, sub formă de tabere, pelerinaje și excursii, care au ca scop oferirea de experiențe noi și plăcute copiilor aflați în dificultate, experiențe care le pot oferi diverse perspective de viitor ca membri ai societății în care trăiesc.

„Prin această cale, dorim să mulțumim tuturor celor care ne ajută să ajutăm acești copii, precum și celor implicați în acest Proiect”, a precizat pr. paroh Liviu-Iulian Tarcău, Consilier misionar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc