10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Muzeul Brukenthal: În 3 luni s-a făcut cât în 30 de ani

Știri din Județ

Alexandru Chituță a preluat funcția de manager interimar al Muzeului național Brukental anul trecut în luna septembrie. El a prezentat într o conferință de presă astăzi renovările făcute la clădirile muzeului în ultimele trei luni ale anului trecut. Pentru prima dată muzeul brukenthal nu a mai dat banii nefolosiți Ministerului Culturii la sfârșitul anului ci chiar a atras fonduri suplimentare din diferite surse. Expozițiile muzeului au fost vizitate de peste 600.000 de persoane în anul 2022 din care peste 300.000 au vizitat cele din Sibiu. Muzeul a organizat numeroase expoziții în diferite alte locații din țară în parteneriat cu alte instituții de cultură, program ce va continua și în anul 2023.

Chituță are planuri mari pentru anul acesta

Noul manager al Muzeului național Brukenthal și a propus o rebrenduire a muzeului, dar și atragerea de noi investiții inclusiv la o renovare pe termen lung în profunzime a clădirii Palatului Brukenthal din Piața Mare.

Anul acesta muzeul va organiza în luna septembrie un mare eveniment cultural dedicată artei contemporane. Acesta va deveni în timp un eveniment etalon așa cum este FITS, organizat de teatru Radu Stanca.

Noul manager pune accentul și pe editarea de ghiduri și cataloage cu colecțiile muzeului. De asemenea pe site ul nou al Muzeului vor fi treptat puse toate cele peste 1,7 milioane obiecte din patrimoniu.

Apel către sponsori și mecena


După modelul marilor muzee din Occident, Chituță și a propus să atragă mult mai mulți sponsori și mecena din mediul privat național și internațional care să susțină proiectele muzeului.

Sursele de venit interne ale muzeului vor fi sporite anul acesta prin vânzarea de diferite tipărituri cu colecțiile muzeului. De asemenea se va continua vânzarea de produse branduite cum sunt ciocolata, cafeaua sau vinul Brukenthal.

Muzeul va avea propriul parfum pentru bărbați și femei



În anul 2023 în colaborare cu o firmă din Sibiu Muzeul național Brukenthal va realiza un parfum pentru bărbați și unul pentru femei. Acestea vor deveni posibile suveniruri care pot fi achiziționate de turiști.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri