7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

“Caravana USR dizabilități” ajunge în acest sfârșit de săptămână la Sibiu (C.P)

Știri din Județ

Filiala Județeană USR Sibiu a transmis către mass media următorul comunicat de presă:

Principiul de bază al Convenției ONU cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități „Nimic pentru noi fără noi” este motto-ul sub care a fost realizat ghidul practic privind respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, care subliniază importanţa implicării în procesul decizional şi adoptarea de soluţii ce îi privesc direct. 

Ghidul este destinat consilierilor locali și aparatului administrativ, oferind rezolvări practice pentru a înlătura multe din obstacolele care îngreunează accesul persoanelor cu dizabilități la viața comunității. http://ghid.dizabilitati.usr.ro/

Plecând de la probleme reale și nevoile specifice, îmbinând experiența proprie cu cea a specialiștilor, cu exemple și practici implementate în alte țări, membrii grupului USR Dizabilități au formulat și trasee pentru implementare și finanțare a măsurilor propuse.

Evenimentul de prezentare cuprinde dezbateri, aterliere tematice și de conștientizare, cu participarea organizațiilor neguvernamentale implicate în protecția persoanelor cu dizabilități, a instituțiilor publice și autorităților locale. Vor fi prezenți alături de membrii echipei USR Dizabilități parlamentarii sibieni Dan Barna și Claudiu Mureșan, dar și europarlamentarul Vlad Botoș.

“Este o onoare pentru USR Sibiu  să găzduiască prezentarea publică a muncii extraordinare a colegilor care au realizat Ghidul practic cu soluții privind persoanele cu dizabilități. Scopul nostru este să transmitem informația, să-i încurajam și să-i susținem pe aleșii locali în adoptarea soluțiilor din ghid.” a declarat Roxana Fuiorea, membru al Grupului USR Dizabilități.

Avem cu toții datoria să contribuim la transformarea  societății astfel ca persoanelor cu dizabilități să le fie garantate șanse egale și participarea deplină  la activitățile sociale și economice și să beneficieze de autonomie decizională și suport pentru viață independentă.

Caravana se va desfășa sâmbătă, 4 februarie, începând cu ora 10.00, la Hotel MyContinental Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri