spot_img
8.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Cei mai mulți dintre consumatorii de droguri care au primit asistență din partea CRPECA, proveneau din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Aproape jumătate dintre persoanele consumatoare de droguri care au beneficiat anul trecut de evaluare, consiliere psihologică, medicală şi socială din partea Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Alba Iulia proveneau din judeţul Sibiu, iar restul din Hunedoara şi Alba, potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

„În cursul anului 2022, la nivelul CRPECA Alba Iulia au fost înregistraţi 151 de beneficiari – 20 beneficiari la nivelul judeţului Alba, 57 beneficiari la nivelul judeţului Hunedoara şi 74 beneficiari la nivelul judeţului Sibiu, cărora li s-au oferit servicii de informare, management de caz, evaluare şi consiliere psihologică, medicală şi socială”, se menţionează în comunicat.

Mai puţin de o zecime dintre aceştia s-au adresat instituţiei din proprie iniţiativă.

„Dintre aceştia, 124 de beneficiari au fost referiţi de către structuri de aplicare a legii (DIICOT, Servicii de Probaţiune, centre de reţinere şi arestare preventivă), iar 27 s-au adresat centrelor CRPECA din proprie iniţiativă”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, pe întreg parcursul anului 2022, CRPECA Alba Iulia a realizat activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar, familial şi în comunitate, cursuri de formare în domeniul drogurilor, precum şi activităţi specifice de asistenţă integrată a persoanelor consumatoare de droguri.

Astfel, specialiştii au derulat 1.560 de activităţi de prevenire a consumului de droguri, precum şi 1.421 au fost activităţi de asistenţă oferite beneficiarilor referiţi de structurile de aplicare a legii sau celor care s-au adresat centrelor CRPECA din proprie iniţiativă. De asemenea, au fost şi activităţi punctuale de informare, educare şi conştientizare cu privire la riscurile asociate consumului de substanţe psihoactive, de care au beneficiat peste 44.000 de persoane.

De asemenea, în 2022, pe componenta de formare, informare şi diseminare de informaţii, au fost susţinute de către specialiştii CRPECA Alba Iulia 5 sesiuni de formare, având 98 de beneficiari, şi 8 sesiuni de informare, având 119 de beneficiari: cadre didactice, poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, psihologi, asistenţi sociali, jurişti, voluntari Crucea Roşie.

CRPECA Alba Iulia, din care fac parte Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, Hunedoara şi Sibiu, are ca principală responsabilitate coordonarea implementării politicilor antidrog, la nivel local, pentru judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri