18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

FOTO: Premierul Ciucă în inspecție la Aeroportul Sibiu cu un avion militar Spartan în spate

Știri din Județ

Premierul României, Nicolae Ciucă și-a început vizita la Sibiu la Aeroport! Aici a fost întâmpinat de Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu și Raluca Turcan, deputat PNL Sibiu. Ciucă a vrut să verifice pe ce se duc cele 270 de milioane de lei investite în extinderea Aeroportului Internațional Sibiu – faza 1. Banii provin în majoritate din fonduri europene, dar și din rezerva bugetară.

Pe șantier a fost condus de patronul firmei CON-A, Mircea Bulboacă, lider de consorțiu care realizează lucrările de extindere. Presa nu a avut acces, dar o fotografie oficială arată pe prim ministru alături de oficialități și patronul CON-A în fața unui avion militar tip Spartan, cu ușa deschisă.

Conform surselor din cadrul aeroportului Sibiu primul ministru împreună cu delegația ce îl însoțește a aterizat de dimineață cu aeronava Spartan a Forțelor Aeriene Române. Este vorba despre același avion care aseară a adus la București salvatorii români trimiși în Turcia.

„La finalul acestui an, când este prevăzută finalizarea lucrărilor, aeroportul își va tripla practic capacitatea de pasageri preluați, va dispune de terminale noi, extinderea pistei, de echipamente performante pentru controlul de securitate. De aceea, pe lângă cofinanțarea de circa 25 milioane de lei de la bugetul de stat, Guvernul a inclus anul trecut aeroportul printre beneficiarii unei scheme de ajutor de stat destinată sprijinirii operatorilor aeroportuari afectați de restrângerea traficului în perioada pandemiei. Totodată, am alocat aeroportului din Sibiu încă 1,4 milioane de lei de la Fondul de rezervă bugetară” a declarat Ciucă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc