17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

O elevă din Mediaș- Alexandra Hudea a devenit campioană națională la atletism

Știri din Județ

Primul titlu de campioană națională pentru una dintre elevele de aur ale atletismului medieșean a fost obținut ieri seară la finalele Campionatelor Naționale de Seniori Tineret (sub 23 de ani).

Alexandra Hudea și Iulia Mărginean, elevele Liceului Teoretic Axente Sever din Mediaș sunt singurele reprezentate ale județului Sibiu care au participat la acest eveniment sportiv.

“În ultimii ani ne-am obișnuit să asociem numele Alexandrei Hudea și al Iuliei Mărginean cu performanța la nivel înalt. Cele două sportive au obținut in ultimii ani numeroase titluri naționale și internaționale in domeniul atletismului sub bagheta antrenorilor Vasile Herman și Vasile Ibășfălean, și au devenit de două ori consecutiv campioane europene ca și componente ale clubului Mica Romă din Blaj” – scrie conducerea Liceului.

Prima competiție națională din 2023 pentru cele două atlete a avut loc in perioada 18-19 februarie la București. Este vorba de a 40-a ediție a Campionatelor Naționale de Seniori Tineret (sub 23 de ani), găzduită de Sala Ioan Soter din cadrul Complexului Sportiv National Lia Manoliu din capitală. Alexandra Hudea și Iulia Mărginean au participat la finalele de 1500 și de 3000 de metri, iar rezultatele nu au intârziat să apară.

Sâmbătă, 18 februarie Alexandra Hudea a devenit campioană națională la U23 la proba de 1500 de metri, pe care a încheiat-o in 4 minute, 30 de secunde și 13 sutimi. O zi mai târziu, în finala de 3000 de metri, Alexandra a incheiat pe poziția secundă in finala de 3000 de metri, cu timpul de 9 minute, 56 de secunde și 38 de sutimi.

Iulia Mărginean a încheiat finala de 1500 de metri pe poziția a șaptea, in 4 minute, 42 de secunde și 73 de sutimi, in vreme ce in finala de 3000 de metri s-a clasat pe poziția a patra, cu timpul de 10 minute, 13 secunde și 46 de sutimi.

Alexandra Hudea și Iulia Mărginean sunt eleve ale Liceului Teoretic Axente Sever in clasa a X-a Științe Sociale, respectiv in clasa a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză. In urmă cu două săptămâni cele două atlete au devenit campioane europene la cros alături de Atletic Club Mica Romă din Blaj, in competiția desfășurată in Spania.

“Le felicităm pe sportivele noastre pentru performanțele lor și pentru faptul că au devenit certitudini în domeniul atletismului, și le dorim mult succes la viitoarele competiții” – a transmis conducerea Liceului Teoretic “Axente Sever” Mediaș.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri