spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Elevi pasionați din Mediaș, în premieră la faza națională de robotică de la București

Știri din Județ

Publicitate

Componenții echipei LTASrob din cadrul Liceului Teoretic “Axente Sever” din Mediaș au participat în perioada 16-19 februarie la Campionatele Regionale de Robotică BRD First Tech Challenge România, găzduite de Universitatea Politehnică din București.


Aflați la prima participare la o competiție de asemenea anvergură, axentiștii s-au clasat pe poziția a 16-a din 83 de echipe de robotică participante. Mai mult, LTASrob a primit premiul Judge Award și s-au calificat astfel la faza națională a competiției de robotică.

Echipa LTASrob s-a format în toamna anului 2022, datorită unui grup entuziast de elevi pasionați de robotică, iar in urmă cu doar o lună robotul LTAS a devenit realitate. „Goguțu” și-a primit botezul competițiilor în două meciuri demonstrative desfășurate la Blaj și la Sibiu, iar in urma rezultatelor de la regională își va demonstra din plin abilitățile la etapa națională.

Elevii care au participat cu succes la etapa regională a BRD First Tech Challenge România sunt Tudor Bîrsan, Cristian Rău și Cristian Roman din clasa a IX-a Matematică Informatică, Emanuel Bumbuță și Sergiu Medeșan din clasa a X-a Matematică Informatică, Sara Aldescu și Mădălina Maier din clasa a XI-a Matematică Informatică, precum și Oana Benescu din clasa a XI-a Filologie intensiv Engleză.

Lor li se alătură cadrele didactice care i-au indrumat și-i indrumă in continuare, respectiv doamnele profesor Gabriela Florea și Loredana Voicea.

“Îi felicităm pe componenții echipei LTASrob pentru calificarea la națională și le dorim mult succes. Etapa națională a BRD First Tech Challenge România va avea loc peste 3 săptămâni, în perioada 10-12 martie, tot în capitală – transmite conducerea Liceului Teoretic “Axente Sever” Mediaș

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri