spot_img
10.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Europa League a ajuns tot mai puternică și mai spectaculoasă. Cine se vă impune în acest an?

Știri din Județ

Publicitate

Așa cum probabil deja știți, în anul 2021 a debutat o nouă competiție la nivel european, numita Conference League. Multă lume a criticat apariția acesteia, susținând că FIFA urmărește doar să facă profit și în fotbal nu mai contează nimic în afară de bani. Cu toate că suntem oarecum de acord cu acest aspect, exista anumite mențiuni importante pe care trebuie să le facem.

În primul rand, da suntem de acord că banii sunt tot mai importanți în fotbal. Se castiga enorm de mult din drepturile de televizare, din reclame sau din pariuri, pentru că după cum puteți observa exista nenumărate site-uri care oferă ponturi pariuri. Dar până la urmă acest lucru este normal, deoarece înseamnă că economia funcționează și evoluează într-o direcție bună.

Pe de alta parte, la o analiză rapidă asupra celor mai mari campionate de fotbal din Europa vom observa că nivelul formațiilor de club a crescut enorm. În fiecare an apar în fiecare liga 1-2 echipe mici care uimesc și reușesc rezultate senzaționale și la finalul campionatului termina pe un loc de Champions League sau chiar pe podium. Asta înseamnă că nivelul de joc a crescut mult și fotbalul este tot mai echilibrat.

Câteva exemple de astfel de echipe, care în trecut se luptau la mijlocul clasamentului ar fi următoarele:

1.Premier League: Newcastle (loc pe podium) și Brighton, Fulham și Brentford care se luptă pentru un loc în cupe.

2.La Liga: Real Sociedad (loc pe podium) și Betis și Villarreal care se luptă pentru un loc în cupe.

3.Seria A: Napoli care a înviat după o lunga pauza și Atalanta, Lazio și Roma care se luptă pentru un loc în cupe.

4.Bundesliga: Freiburg (loc pe podium) și RB Leipzig, Union Berlin și Frankfurt care se luptă pentru un loc în cupe.

5.Ligue 1: RC Lens (loc pe podium) și Lille, Rennes, Monaco care se luptă pentru un loc în cupe.

Cum se traduce asta altfel? Prin faptul că există tot mai multe formații mici care acum reușesc să facă surprize și să învingă liderul din clasament. În acest fel, tot mai multe echipe mari, care alta data nu se clinteau din vârful clasamentului, ajung să termine pe pozițiile 4-5- 6 în campionat. Astfel, acestea ajung să joace în Europa League, care devine ocupă tot mai tare și mai spectaculoasa. De asemenea, și premiile în bani au crescut exponențial.

În momentul de fata, în sezonul 2022-2023 vom avea parte de formații în Europa League precum:

1.Arsenal, care domina copios Premier League pentru prima data după mult timp

2.Fenerbahce, care este pe locul doi în prima ligă din Turcia

3.Real Betis, care luptă pentru un loc de UCL în La Liga

4.Union Saint-Gilloise, care a câștigat ultimul sezon în Belgia și lupta la titlu 5.Real Sociedad, pe podium în La Liga

6.Manchester United, pe podium în Premier League

7.Freiburg, pe podium în Bundesliga

Acestea sunt doar câteva dintre echipele pe care merită să le amintim, plus cele care au terminat pe locul al treilea în UCL și vor ajunge în sferturile de finală Europa League. Astfel, ne așteptam că acest sezon să fie mai puternic și mai spectaculos decat oricare altul. Analiștii Betkings vă așteaptă cu cele mai bune analize și predicții, așa încât să vă puteți bucura de fotbal.

În concluzie, dacă ar fi să zicem cine are cele mai mari șanse să câștige Europa League anul acesta, amintim următoarele favorite clare: Barcelona, Arsenal, Manchester United si Juventus. Considerăm că Barcelona și Arsenal sunt cel mai bine cotate dintre cele doua și ne așteptam la spectacol total în acest sezon. Rămâneți conectați pentru și mai multe meciuri tari în cupele europene.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda