De doar șase săptămâni are nevoie o doză de aluminiu pentru a se întoarce pe raftul magazinelor
Aluminiul este unul dintre materialele ce nu sunt biodegradabile de aceea trebuie să avem grijă să nu ne întâlnim și peste 10 ani cu o doză pe care am aruncat-o în natură în loc să o punem în pubela galbenă, îndeplinind astfel primul pas spre reciclare.
Reciclarea aluminiului este foarte importantă, pentru că acest metal poate fi reutilizat de numeroase ori și reciclat la infinit fără ca procesul să aibă efecte negative asupra calității sale.
De asemenea, reciclarea aluminiului reprezintă o acțiune cu o maximă eficiență energetică, pentru că materialul poate fi folosit în multe alte segmente de producție. Acțiunea nu este deloc una complicată şi are un impact semnificativ în îmbunătățirea stadiului de poluare.
Dozele din aluminiu reciclate pot deveni părți componente pentru biciclete și pot fi folosite în industria auto și chiar aeronautica, iar un televizor poate funcționa trei ore în continuu cu energia economisită prin reciclarea unei cutii de aluminiu.
Așadar, dozele trebuie să ajungă în pubela galbenă, iar o conservă sau un recipient de plastic înainte de a le pune la locul potrivit, le clătim, desfacem eticheta de pe ele, punem etichetele în pubela albastră, iar conserva și recipientul de plastic le punem în pubela galbenă.🟡
Câteva caracteristici ale aluminiului de reținut:
✅️Aluminiul este reciclabil 100%.
✅️70% din aluminiul fabricat de oameni este încă în uz.
✅️Este durabil, ușor și eficient.
✅️Unul dintre cele mai abundente minerale de pe pământ.
✅️Aluminiul are doar o treime din greutatea fierului și este mai rezistent decât plasticul
✅️Este un material flexibil, astfel se poate recicla ușor și se transformă rapid într-un nou produs
✅️Conductivitatea termică este o altă proprietate importantă a aluminiului.; datorită acestui lucru, aluminiul este folosit pe scară largă în confecționarea ustensilelor de gătit și de bucătărie.
✅️Aluminiul reciclat utilizează o cantitate mult mai mică de energie decât dacă ar fi produs din minereu și nu generează deșeuri.
Asociaţia De Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Eco Sibiu s-a constituit în scopul înfiinţării, organizării, reglementării, exploatării, monitorizării şi gestionării în comun a serviciului de salubrizare a localităţilor pe raza de competenţă a unităţilor administrativ – teritoriale membre, precum şi realizarea în comun a unor proiecte de investiţii publice de interes zonal sau regional înființării, modernizării și/sau dezvoltării a sistemelor de utilități publice aferente Serviciului pe baza strategiei de dezvoltare a acestuia.