spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Compa Sibiu anunță un profit cu 91% mai mic ca în 2021

Știri din Județ

Publicitate

Compa Sibiu a încheiat anul 2022 cu un profit net de 1,3 milioane de lei, cu 91% mai mic ca în 2021, când raporta 15 milioane de lei arată datele de la BVB.

Cifra de afaceri a companiei a urcat cu 4,5% la 741,2 milioane de lei, iar datoriile au atins 304,5 milioane de lei.

„Efectele pandemiei au fost resimțite și în 2022 în lipsa personalului calificat. La finele anului 2021 și începutul anului 2022, comenzile de la clienți au fost la un nivel ridicat comparativ cu anul precedent. Compa a rămas la finalul anului 2020 fără o parte din angajați, în special muncitori calificați care au ales să își înceteze contractul de muncă în perioada șomajului tehnic. Plecările de personal din primul an al pandemiei, cu precădere muncitori calificați și formați pentru procesele specifice din Compa, sunt resimțite și azi în activitatea firmei”, scriu reprezentanții companiei în raportul financiar preliminar pentru 2022.

Pentru soluționarea problemei privind lipsa de personal calificat cu care se confruntă Compa și alte companii din Sibiu, societatea a demarat acțiuni împreună cu firme specializate pentru recrutarea de personal calificat din alte țări. „Procesul este dificil, se întâmpină probleme în acordarea vizelor la Ambasadele române”, potrivit raportului.

Creșterea prețului la utilități a avut un impact major asupra rezultatelor financiare ale Compa în 2022.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri