10.2 C
Sibiu
marți, 21 martie, 2023

Ce secretar de stat de la Mediu are în subordine județul Sibiu

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Secretarii de stat din MMAP vor organiza întâlniri locale privind Campania Naţională de Împăduriri 2022-2026, în toate judeţele ţării

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) lansează, în această primăvară, o acţiune de promovare, la nivel naţional, a Campaniei Naţionale de Împăduriri 2022-2026, finanţată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Astfel, ministrul Barna Tanczos a dispus secretarilor de stat din MMAP să organizeze, în perioada următoare, o serie de întâlniri de lucru în fiecare dintre judeţele României, pentru a oferi informaţii şi detalii potenţialilor beneficiari, cu privire la noua linie de finanţare pentru împăduriri.

La întâlnirile de lucru vor fi invitaţi reprezentanţi ai prefecturilor, ai consiliilor judeţene, ai unităţilor administrativ-teritoriale de pe raza fiecărui judeţ, ai producătorilor agricoli locali şi ai altor deţinători de terenuri pretabile pentru împădurire, persoane fizice sau juridice (indiferent de mărime şi formele asociative ale acestora), ai structurilor silvice judeţene şi regionale, precum şi exponenţi ai presei locale. Fiecărui secretar de stat i-au fost repartizate mai multe judeţe, după cum urmează:
– Ionuţ-Sorin Banciu – Braşov, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Gorj;
– Lorand Arpad Fulop – Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Harghita, Alba, Sibiu, Covasna;
– Bogdan-Radu Balanişcu – Botoşani, Suceava, Neamţ, Vaslui, Bacău, Galaţi, Vrancea;
– Dan Ştefan Chiru – Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Buzău, Brăila, Tulcea;
– Cristian-Valer Beşeni – Timiş, Arad, Bihor, Sălaj, Satu-Mare, Maramureş;
– Levente Porzsolt – Hunedoara, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova.

„Ministerul Mediului oferă sprijin financiar pentru împădurirea terenurilor agricole neutilizate, iar în plus oferă o subvenţie anuală de 456 euro/hectar pe o perioadă de 20 de ani. Dacă ne dorim ca până în 2026 să plantăm 57.000 ha de pădure, avem nevoie de un efort comun din partea tuturor factorilor interesaţi. Sunt convins că, prin acţiunile noastre, vom transforma acest program într-un succes”, a declarat secretarul de stat Ionuţ-Sorin Banciu.

„Suntem pregătiţi să le arătăm potenţialilor beneficiari toate avantajele acestei scheme de finanţare lansate în premieră de MMAP. Pe lângă beneficiile reale de mediu şi aportul pe care acest program îl va aduce în lupta împotriva schimbărilor climatice, această oportunitate de finanţare poate deveni inclusiv o sursă alternativă de venit, mai ales în ceea ce priveşte terenurile degradate sau nefolosite”, a precizat, la rândul său, secretarul de stat Bogdan-Radu Balanişcu.

Lansată în luna noiembrie a anului 2022, măsura din PNRR – Investiţii în noi suprafeţe ocupate de păduri inclusiv în păduri urbane şi reîmpăduriri – are un buget de 730 milioane de euro şi vizează realizarea a 56.000 ha de noi păduri şi suprafeţe cu vegetaţie forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice. Totodată, vor fi finanţate lucrări de împădurire şi lucrări de îngrijire a plantaţiilor şi creştere a suprafeţei cu vegetaţie forestieră în lungul căilor de comunicaţie, în interiorul aglomerărilor urbane (păduri urbane, inclusiv de tipul mini-pădurilor) în jurul localităţilor şi între câmpurile cu culturi agricole, precum şi alte categorii de perdele forestiere de protecţie.

Primele întâlniri au fost deja stabilite şi se vor desfăşura conform următorului calendar:
– Joi, 02 martie:
– judeţul Ilfov (Dan-Ştefan Chiru)
– judeţul Teleorman (Ionuţ-Sorin Banciu)
– Luni, 06 martie:
– judeţul Satu Mare (Cristian-Valer Beşeni)
– Marţi, 07 martie:
– judeţul Cluj (Lorand Arpad Fulop)
– Joi, 09 martie:
– judeţele Prahova şi Dâmboviţa (Levente Porzsolt)
– Judeţul Giurgiu (Dan-Ştefan Chiru)
– Vineri, 10 martie:
– judeţul Sibiu (Lorand Arpad Fulop)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri