spot_img
16.4 C
Sibiu
miercuri, 08 mai, 2024
spot_img

Primarul Mediașului îi acuză pe consilierii locali ai PSD că îi fac opoziţie şi încearcă să blocheze proiectele municipiului

Știri din Județ

Publicitate

Primarul liberal al Mediaşului, Gheorghe Roman, îi acuză pe consilierii locali ai PSD că îi fac opoziţie şi încearcă să blocheze proiectele municipiului, în timp ce social-democraţii spun că oraşul este „dator vândut” din cauza împrumuturilor contractate.

Publicitate

„În această perioadă, se derulează la Mediaş o serie de proiecte pe fonduri europene nerambursabile, cum nu a mai avut municipiul nostru niciodată. Acestea sunt imperios necesare pentru modernizarea şi dezvoltarea oraşului. Pentru a realiza investiţiile pe care ni le-am propus este necesară cofinanţarea anumitor lucrări de către municipalitate. Astfel, cu respectarea Legii Finanţelor Publice, am recurs la un împrumut, aşa cum fac mare parte din consiliile judeţene sau primăriile care au ales să atragă fonduri europene. Cu părere de rău trebuie să remarc că, după aproape trei ani de la preluarea mandatelor, opoziţia existentă la Mediaş nu a venit cu niciun proiect concret pentru Mediaş şi nici pentru medieşeni. Mai mult, prin votul pe care îl dă în Consiliul Local, opoziţia încearcă, de cele mai multe ori, să blocheze proiectele oraşului care înseamnă de fapt, aşa cum am susţinut mereu, dezvoltare şi modernizare. Ei fac doar politică, în schimb, eu mă ocup doar de administraţie aşa cum mi-am luat angajamentul faţă de oameni”, a declarat joi, pentru AGERPRES, primarul municipiului Mediaş, Gheorghe Roman.

Pe de altă parte, social-democraţii din Mediaş îl acuză pe primarul liberal Gheorghe Roman că a îndatorat prea mult municipiul.

„Municipiul Mediaş, dator vândut. Datoria istorică de aproape 27 de milioane de euro a fost făcută de primarul din Mediaş doar în ultimii doi ani. După ce primarul din municipiul Mediaş a declarat că intenţionează să angajeze încă un împrumut în numele municipalităţii, consilierii locali PSD Mediaş nu au votat supra-îndatorarea oraşului. Concret, municipiul Mediaş are deja contractate două împrumuturi în valoare de aproximativ 7,6 milioane de euro de la BERD (HCL nr. 284/2021), respectiv unul de 5,3 milioane de euro de la Trezoreria Statului (HCL nr.289/2021). În total, aproape 13 milioane de euro au fost deja împrumutaţi de municipalitate, sumă care reprezintă 50% din valoarea veniturilor proprii ale oraşului. Dacă adăugăm şi cele aproape 14 milioane de euro pe care vrea să le împrumute primarul Gheorghe Roman, bugetul oraşului nostru este depăşit cu peste 5 milioane de euro, bani pentru care medieşenii vor plăti dobânzi foarte mari. Aşadar, la un calcul simplu, rezultă că municipiul Mediaş va trebui să returneze minimum 2,8 milioane de euro pe an, dar la această sumă nu sunt calculate şi dobânzile aferente împrumuturilor”, se afirmă într-un comunicat de presă transmis de organizaţia PSD Mediaş.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr

EDITORIAL: Anul de cotitură pentru Sibiu