spot_img
10.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Cupa României la baschet în scaun rulant, etapa a 2-a, se va desfășura luna aceasta la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Primul turneu a avut loc în perioada 9-11 decembrie 2022 la Sala Transilvania din Sibiu. Toți sportivii în scaun rulant se pregătesc acum pentru turneul al doilea, programat în perioada 24-26 martie și se antrenează constant pentru a-și depăși limitele cu fiecare minge aruncată spre coșul de baschet.


Zburătorii din Sibiu de la Clubul Sportiv Comunitar Sibiu se întâlnesc la Sala Transilvania unde își desfășoară săptămânal pregătirile sub îndrumarea antrenorului Daniel Troancă.

După un prim proiect finanțat prin În Stare de Bine și derulat în 2021, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu continuă eforturile începute încă din anul 2018 în lucrul cu persoanele cu dizabilități, în cadrul proiectului Integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități motrice prin activități sportive – Cupa României la baschet în scaun rulant, o competiție națională care aduce împreună practicanții de baschet în scaun rulant din patru orașe din România.

Prin intermediul proiectului, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu sprijină, timp de 7 luni, 28 de persoane cu dizabilități care trăiesc în Sibiu, Cluj, Brașov și Argeș, prin implicarea în antrenamente săptămânale de baschet în scaun rulant. La finalul proiectului, participanții au ocazia să participe la un eveniment sportiv național, Cupa României la baschet în scaun rulant, desfășurat în 2 turnee organizate în decembrie 2022 și martie 2023.

Primul turneu a avut loc în perioada 9-11 decembrie 2022 la Sala Transilvania din Sibiu. Toți sportivii în scaun rulant se pregătesc acum pentru turneul al doilea, programat în perioada 24-26 martie și se antrenează constant pentru a-și depăși limitele cu fiecare minge aruncată spre coșul de baschet. Zburătorii din Sibiu de la Clubul Sportiv Comunitar Sibiu se întâlnesc la Sala Transilvania unde își desfășoară săptămânal pregătirile sub îndrumarea antrenorului Daniel Troancă.

Se spune că voința învinge neputința, iar aceste cuvinte se aplică perfect Zburătorilor, care se dedică întru totul pasiunii lor pentru baschet și ne demonstrează în fiecare zi că, dacă ai o atitudine pozitivă și îmbrățișezi fiecare obstacol și întorsătură de situație, când te uiți în urmă, vei fi surprins cât de departe ai ajuns.

Mai mult decât un exercițiu fizic, baschetul în scaun rulant este pentru Zburători un mod de viață, un exercițiu de curaj, spirit de echipă, voință, pasiune, determinare, depășire a limitărilor și chiar o lecție de dragoste pentru viață.

Proiectul Integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități motrice prin activități sportive – Cupa României la baschet în scaun rulant este derulat de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

*****

Despre beneficiarul de finanțare

Clubul Sportiv Comunitar Sibiu s-a născut din dragoste pentru mișcare, pentru un stil de viață activ, sănătos. Acesta a fost înființat în anul 2016, la inițiativa Fundației Comunitare Sibiu și a echipei tehnice de organizare a Maratonului Internațional Sibiu (desfășurat sub denumirea de SemiMaraton Sibiu, la momentul înființării clubului).

Povestea din spatele proiectului de susținere a persoanelor cu dizabilități din Sibiu începe în 2018 când, la inițiativa Fundației Comunitare Sibiu și cu sprijinul Diakoniewerk România, este contactat primul “Zburător” sibian, David Răulea, cu intenția de a aduce cât mai multe persoane cu dizabilități să alerge la Maratonul Internațional Sibiu. De la prima întâlnire cu David, cele două organizații, alături de membri Clubului Sportiv Comunitar Sibiu, încep să gândească sporirea numărului persoanelor cu dizabilități participante la activitățile sportive de tot felul: atletism, baschet, handbal.

Se naște astfel echipa Zburătorilor, a celor care îndrăznesc să se înalțe, deși sunt țintuiți într-un scaun rulant. Baschetul reprezintă o pasiune comună pentru toți cei 8 membri care se întâlnesc de două ori pe săptămână pentru a face sport, sub îndrumarea antrenorului Daniel Troancă, care este și președintele Clubului și omul care insuflă zilnic pasiunea pentru mișcare celor din jur.

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda