19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Județul SIBIU: Viteză și alcool pe autostrada A1! Un șofer a circulat pe contrasens, altul „zbura”

Știri din Județ

În cursul zilei de 4 martie , polițiștii Biroului de Poliție Autostrada au desfășurat activități specifice pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor legale privind circulația rutieră pe A1, pe raza județului Sibiu.

Polițiștii rutieri au controlat 125 de autovehicule și au aplicat 120 de sancțiuni contravenționale în valoare de 48.000 de lei.

19 permise de conducere au fost reținute, dintre care 12 pentru depășirea limitei de viteză admise, 5 pentru conducere sub influența alcoolului: valori de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și unul pentru conducere pe sens opus și unul pentru alte abateri.

Toți conducătorii auto opriți au fost testați alcoolscopic.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate șoferilor care au încălcat regimul de viteză, 86. Alte 5 sancțiuni au vizat șoferii depistați conducând sub influența alcoolului, 4 șoferi au fost sancționați pentru neportul centurii de siguranță, alți 5 conducători auto fiind amendați pentru conducerea unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, în aceste cazuri fiind reținut certificatul de înmatriculare. Alte 20 de abateri au fost sancționate contravențional.

Demn de menționat este un bărbat în vârstă de 37 de ani, din municipiul București, depistat conducând un autoturism cu viteza de 210 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei, precum și cu suspendarea dreptului de a conducce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile, dovada eliberată fiind fără drept de circulație.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc