spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

FOTO: Scrisoarea unui cisnădian, fost deținut politic, găsită ascunsă în Cazinoul din Constanța

Știri din Județ

Publicitate

Descoperire impresionantă și tristă, în același timp , la celebrul Cazinou din Constanța. Acolo, muncitorii ce se ocupă cu renovarea celebrei construcții au găsit ascunsă, într-o cutie de chibrituri, o scrisoare impresionantă, ce aparținea unui deținut politic originar din Cisnădie, județul Sibiu.


Conform rândurilor scrise în germană, cu atâta durere, cisnădianul era zidar și dulgher și a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Acesta scrie apăsat: „viața mea este în mâinile Domnului, căci liber nu voi fi prea curând. Dar Dumnezeu este milostiv.” Scrisoarea este semnată Marton Iulius. Acesta s-a născut la Bistrița, dar și-a întemeiat o familie la Cisnădie, având 5 copii: un băiat și patru fete.

„Iubite prieten ce vei găsi aceste rânduri, Dumnezeu să te binecuvânteze.
Sunt aici ca deținut politic din 1951, 16 Vll (iulie), până (acum) 1952, V (mai), fiind zidar și dulgher la muncă. Am fost condamnat la 3 ani și de la 10 a l-a (ianuarie) 1949 viața mea este în mâinile Domnului, căci liber nu voi fi prea curând. Dar Dumnezeu este milostiv. Cu salutări, Marton Iulius, domiciliat la Heltau-Cisnădie, lângă Hermannstadt-Sibiu”
se arată în biletul lăsat în peretele Cazinoului din Constanța

Vergil Chițac, primarul Constanței:Un nou mesaj cu mare încărcătură istorică și emoțională a fost descoperit zilele acestea în zidurile Cazinoului. Este vorba despre biletul redactat în limba germană al unui deținut politic din Sibiu. Cazinoul Constanța a fost renovat la începutul anilor 1950 cu ajutorul deținuților politici. De aici și aceste mărturii cutremurătoare ascunse în zidurile clădirii

Sursă foto: Cazino Constanța

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri