spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Fetiță de doar câteva săptămâni, abandonată într-un șanț din Boarta, județul Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Caz inuman în localitatea Boarta din județul Sibiu. O fetiță de doar cinci săptămâni a fost abandonată într-un șanț de pe marginea drumului. Doar o minune a făcut ca fetița să nu cadă pradă câinilor sau a altor animale sălbatice.


Azi dimineață, în jurul orei 09:30, un bărbat a sesizat polițiștii Postului de Poliție Șeica Mare cu privire la faptul că a găsit un copil mic, într-un șanț de pe marginea DJ 141A, la intrarea în localitatea Boarta. La fața locului, aceștia au constatat că este vorba despre o fetiță de vârstă fragedă, mama acesteia fiind identificată și depistată în foarte scurt timp. Este vorba despre o tânără în vârstă de 22 de ani, din localitatea Târnava.

Distanța dintre localitățile Târnava și Boarta este de aproximativ 20 de kilometri.

Reprezentanții DGASPC Sibiu s-au deplasat în regim de urgență la sediul Poliției Târnava pentru a discuta cu mama minorului, care a fost identificată de reprezentanții Poliției, ocazie cu care s-a constatat faptul că aceasta nu mai dorește să se ocupe de creșterea și îngrijirea copilului.

În momentul de față, copilul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță și internat în cadrul Spitalului Municipal Mediaș.Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu va institui măsura de plasament în regim de urgență a copilului la un asistent maternal profesionist, atunci când starea de sănătate a copilului permite externarea din unitatea medicală. Ținând cont că acest copil a fost expus celei mai grave forme de neglijență, respectiv abandonul de familie, DGASPC Sibiu va solicita decăderea din drepturile părintești a mamei.

„În aceasta dimineața la ora 9:37 ,SAJ Sibiu a primit un apel cum ca o fetita de 5 săptămâni a fost găsită abandonata pe marginea drumului în apropiere de localitatea Boarta.
Agenții de Politie sosiți și ei la fata locului au transportat fetita la postul de Politie din Axente Sever,unde Ambulnata trimisa de la Mediaș a găsit o fetita de 5 săptămâni
Starea medicala a fetitei era relativ bună, fără mărci vizibile traumatice și fără semne de hipotermie. Echipajul SAJ ,a transportat fetita la Pediatrie Medias pentru investigații suplimentare. Ulterior, lucrătorii de Politie au identificat și mama care a fost și ea transportata la spital.
” a declarat Vasile Scridon, purtătorul de cuvânt al SAJ SIBIU

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Asa ceva nu as dori sa mai vad în viata mea. Pur și simplu am început sa plâng. Nu poți sa faci asa ceva nici unui animal , dar acestui suflet nevinovat. Dacă este posibil sau ce trebuie făcut pentru a fi infiata fetita va rog sa ma anunțați. Din pacate unii dintre noi nu sunt asa de norocoși sa aibă un asemenea dar. Eu și cu soția mea putem sa ii oferim familia de care are nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor