14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Nicu Ștefănuță devine primul europarlamentar român afiliat Grupului Verzilor/Alianței Libere Europene din Parlamentul European (C.P)

Știri din Județ

Europarlamentarul sibian, Nicu Ștefănuță a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Nicu Ștefănuță devine astăzi primul europarlamentar român afiliat Grupului Verzilor/Alianței Libere Europene din Parlamentul European, cu care împărtășește aceeași viziune pentru o Europă mai verde, mai durabilă și mai echitabilă.

„Astăzi, împreună cu Verzii europeni, avem ocazia să contribuim cât de bine putem la o Europă verde. Haideți să profităm din plin de ea! Este de datoria noastră să luăm măsuri îndrăznețe și să construim o lume mai bună pentru viitorul tinerei generații românești. Tinerii noștri au dreptate să fie îngrijorați de cum ar putea arăta viața lor în următorii zece sau douăzeci de ani. Vreau să aduc putere și coerență mișcării verzi din România și să demonstrez tuturor că este vorba despre întregul nostru stil de viață, despre economia noastră, sănătatea noastră, justiția noastră civilă, despre egalitate în fața legii” declară Nicu Ștefănuță.

„Suntem încântați să-i urăm bun venit lui Nicu în Grupul Verzilor. În trecut, am lucrat cu plăcere împreună în dosare progresiste și așteptăm cu nerăbdare să stăm umăr la umăr în lupta pentru un viitor mai verde. De la exploatarea forestieră ilegală la corupție sau drepturile individuale în România și aderarea la Schengen, este nevoie de multă muncă pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Nicu pentru a construi o Românie mai verde și mai puternică, în inima Europei” declară Terry Reintke, co-președinte al Grupului Verzilor/Alianței Libere Europene.

În calitate de Raportor General pentru Bugetul UE al anului 2023, Nicu Ștefănuță a luptat pentru o finanțare adecvată pentru proiectele legate de protejarea mediului înconjurător, calitatea aerului, lupta împotriva tăierilor ilegale de păduri și a defrișărilor din România, precum și pentru acces egal la bursele Erasmus+. Ca membru al Comisiei pentru Bugete (BUDG), eurodeputatul Nicu Ștefănuță a înțeles că tinerii, fermierii, întreprinderile mici și mijlocii au nevoie de bani pentru a profita la maximum de Pactul Verde European.

Din rolul său de membru în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară (ENVI), Nicu Ștefănuță a făcut parte din echipa care a negociat legislații vitale pentru viitor, cum ar fi Mecanismul de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon (CBAM) sau Regulamentul UE care va interzice, la nivel global, importul de produse de pe terenuri defrișate.

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță va continua să se implice la fel de mult ca înainte în dosare grele din comisiile BUDG și ENVI, inclusiv în ceea ce privește politicile de sănătate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri