18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Pachete alimentare pentru persoanele defavorizate. A început livrarea celei de a VI- a tranșe

Știri din Județ

În cursul săptămânii acesteia va începe livrarea celei de a VI- a tranșe de pachete alimentare oferite de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD).

Conform graficului de livrare comunicat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, într-o primă etapă, 15, 16 și 17 martie 2023 vor fi livrate pachetele alimentare în  26 de unități administrativ-teritoriale de pe raza județului Sibiu, după cum urmează: Laslea, Hoghilag, Dumbrăveni, Biertan, Brateiu, Ațel, Dârlos, Blăjel, Bazna, Târnava, Mediaș, Moșna, Merghindeal, Copșa Mică, Axente Sever, Șeica Mică, Loamneș, Iacobeni, Bârghiș, Agnita, Brădeni, Chirpăr, Marpod, Bruiu, Nocrich, Șeica Mare.

În cea de-a doua etapă, 10, 11 și 12 mai 2023 vor fi livrate pachetele alimentare în 38 de unități administrativ – teritoriale din județul Sibiu: Jina, Ludoș, Cisnădie, Poiana Sibiului, Tilișca, Orlat, Tălmaciu, Boița, Poplaca, Racovița, Micăsasa, Sadu, Alma, Turnu Roșu, Șura Mare, Râu Sadului, Mihăileni, Rășinari, Păuca, Slimnic, Șura Mică, Valea Viilor, Sibiu, Vurpăr, Șelimbăr, Alțîna, Avrig, Roșia, Cârțișoara, Cârța, Porumbacu de Jos, Apoldu de Jos, Cristian, Săliște, Ocna Sibiului, Arpașu de Jos, Miercurea Sibiului, Gura Râului.

Distribuția se va realiza în termen de maximum 45 de zile calendaristice de la data recepției pentru persoanele aflate pe listele inițiale iar pentru persoanele înscrise pe listele suplimentare, distribuția se va realiza în termen de 15 zile calendaristice începând cu ziua lucrătoare următoare celei de finalizare a distribuirii pe listele inițiale. Fiecare unitate administrativ-teritorială dispune de un centru de distribuție.

Prin acest program vor primi pachete un număr de 26.323  persoane din județul Sibiu. Categoriile eligibile fiind următoarele:

– familii și persoane singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat;

– familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;

– persoane sau familii aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente (cu handicap grav sau accentuat) sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Pachetele conțin 12 alimente de bază (38 de unități) și provin de la producători din România:

–       făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);

–       mălai (4 pungi de 1 kg);

–       paste făinoase (2 pungi de 400 g);

–       ulei (4 sticle de 1 l);

–       zahăr (2 pungi de 1 kg);

–       orez (4 pungi de 1 kg);

–       conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);

–       conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);

–       conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);

–       borcane/cutii de compot de fructe (2 borcane/cutii de 720 ml);

–       gem de fructe (1 borcan de 360 g);

– gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri