18.1 C
Sibiu
joi, 13 iunie, 2024

Camera de Comerț Sibiu, despre contestarea deciziilor Adunării Generale de către 3 camere județene și depunerea unei plângeri penale

Știri din Județ

Colegiul CCIA Sibiu, luând în discuție poziția publică anunțată de către CCIR în legătură cu contestarea deciziilor Adunării Generale de către 3 camere județene și depunerea unei plângeri penale, face cunoscute următoarele:


Poziția exprimată de către reprezentantul nostru în Adunarea Generală a CCIR a fost anterior autorizată atât de către Colegiu, cât și de către Adunarea Generală a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu. Contestarea hotărârilor Adunării Generale a CCIR, cât și depunerea plângerii penale au fost făcute pe baza delegării exprese a reprezentanților noștrii de către Adunările Generale și reuniunile Colegiului.

În urma alegerilor desfășurate în luna februarie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu a ales membrii Colegiului și Președintele pentru un mandat de patru ani. Atât Adunarea Generală menționată, cât și Colegiul ales au aprobat prin vot continuarea acțiunilor civile și penale inițiate anterior, acestea fiind poziția organizației si nu a unei persoane, indiferent de funcția sa.

Camerele de Comert Județene și Camera Națională sunt reprezentanți legali al Comunității de Afaceri și ne așteptăm să inițieze și desfășoare activități concrete de susținere a unui mediu de afaceri sănătos, așa cum la inițiativa Sibiului am luat poziție pentru echitate și echilibru în piața de energie. Nu susținem inițiative de modificare a legii Camerelor de Comert care transformă Camera Națională într-o “proprietate” personală și nici cheltuirea banilor pe îndemnizații de conducere de 90.000 lei net/luna, depășind de peste 5 ori îndemnizația Președintelui României sau salariul primului ministru.

Suntem deschiși la orice propunere constructivă și serioasă de reformă efectivă a Sistemului Cameral și în perioada următoare vom face publice câteva propuneri, care speram ca vor contribui la o mai bună și efectivă reprezentare a mediului de afaceri în legatură cu autoritătile naționale și internaționale.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Flori proaspete în spaţiile comerciale

Francez dispărut din Sibiu. Îl caută Poliția!