0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

USR Sibiu: „De ziua Poliției, vă cerem să ne recâștigați încrederea, vă dorim să fiți gata să respectați uniforma, insigna și misiunea pe care o primiți de la români” (C.P)

Știri din Județ

Filiala Județeană USR Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:

Sâmbătă, 25 martie, este Ziua Poliției, o zi în care, de obicei, asistăm la festivități așa cum doar noi, românii, știm să facem. Simbolul acestei zile, așa cum a fost el ales acum 20 de ani, este unul înălțător, atât pentru polițiști, cât și pentru noi, ceilalți care suntem doar beneficiari ai serviciilor Poliției. Dincolo însă de aceste sărbători, de simbolul Bunei Vestiri care ar trebui să dea fiecărui polițist din această țară un motiv în plus pentru a-și face datoria, este realitatea României de astăzi, o Românie care are nevoie mai mult ca niciodată de o poliție puternică, pregătită și eficientă. Românii au nevoie de o poliție dreaptă, loială și cu respect față de români, o poliție care să fie ea însăși simbolul unei națiuni care se transformă.

Au trecut mai mult de 30 de ani de la momentul în care România a revenit în rândul țărilor democratice, cu o Poliție îndreptată spre nevoile oamenilor, nu spre cele ale elitei politice, iar de atunci o mulțime de lucruri bune s-au petrecut în viața acestei instituții esențiale, vitale pentru o țară. La fel de bine, însă, au rămas destule lucruri de făcut pentru ca Poliția Română să fie ceea ce ne dorim, noi românii, să fie: un stâlp pe care să ne sprijinim, care să fie acolo unde avem nevoie, o autoritate în adevăratul sens al cuvântului atunci când vine vorba despre respectarea legii, despre misiunea pe care țara a dat-o Poliției încă de acum 200 de ani, prin drapelul domnitorului Dimitrie Ghica.

„România se confruntă cu extrem de multe probleme sociale, infracțiuni, contravenții, fapte care ne amenință viețile, familiile și proprietățile, iar Poliția este prima care trebuie să le oprească. Avem un gând bun pentru polițiști, de ziua lor, și nu uităm că, atunci când vorbim despre rețelele de traficanți de droguri, despre decesele de pe șosele, despre corupția din instituțiile statului, despre amenințările aduse bunurilor oamenilor, toate au un numitor comun: polițistul care trebuie să fie acolo primul, să oprească aceste fapte și, fără discuție, să-i împiedice pe autori să le repete, inclusiv prin trimiterea lor în fața justiției”, a declarat Ruxandra Cibu Deaconu, președinte USR Sibiu.

USR Sibiu transmite Poliției Române și tuturor polițiștilor, angajaților din instituțiile subordonate care lucrează pentru respectarea legii, „La mulți ani!” cu sinceritate și cu speranță. Vă dorim să fiți și mai aproape de oameni, atunci când au nevoie, vă cerem să ne recâștigați încrederea așa cum merităm și cum meritați, vă rugăm să fiți primii care lăsați în urmă amintirile triste legate de abuzuri, de corupție, de nedreptate. Vă dorim să fiți gata să respectați uniforma, insigna și, mai ales, misiunea pe care o primiți de la români atunci când intrați în rândul Poliției, în așa fel încât să putem să fim mândri de voi în fiecare zi.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș