12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

31 martie, primul termen pentru plata impozitelor și taxelor locale

Știri din Județ

10% reducere pentru cei care plătesc integral suma datorată

Sibieni mai au la dispoziție această saptămână ca să plătească impozitele și taxele pe clădiri, terenuri sau mijloacele de transportpentru primul trimestru al acestui an. Persoanele fizice care achită impozitele pe întreg anul mai pot beneficia până în 31 martie de reducerea de 10% din suma datorată.

Cine beneficiază de această reducere de 10%?

➢ Aceasta se acordă doar persoanelor fizice, care plătesc integral toată suma de plată pentru anul în curs și numai dacă această sumă este mai mare de 50 de lei;

➢ Reducerea este doar pentru impozitele/taxele pe clădiri, terenuri și autoturisme. Pentru taxa specială de salubrizare nu se acordă reducere.

Modalitățile de plată. Primăria Sibiu a pus la dispoziție o serie de opțiuni pentru plata taxelor și impozitelor astfel că, în funcție de ce li se potrivește, sibienii pot alege să facă aceste plăți atât la ghișeu cât și online, o variantă mai comodă, care economisește timp.

Simplu și rapid – plata electronică:

➢ Pe platforma e-administrație a municipiului Sibiu – www.e-administratie.sibiu.ro 

➢ Prin aplicația mobilă e-Primăria Sibiu

➢ pe Plată Express – fără autentificare, pe www.sibiu.ro(e necesar codul de bare de pe decizia de impunere anuală primită de cetățeni la adresa de domiciliu)

➢ Prin ordin de plată (internet banking) – se va specifica la beneficiar MUNICIPIUL SIBIU, cod identificare fiscală 4270740 și contul IBAN corespunzător obligației fiscale, disponibil pe www.sibiu.ro, secțiunea Informații Publice – subsecțiunea Conturi IBAN: https://www.sibiu.ro/index.php/primaria/conturi_iban.  

Dacă nu dispuneți de mijloace electronice, aveți la dispoziție:

➢ Ghișeul digital, amplasat în sediul central al Primăriei, la intrarea dinspre Piața Mică, disponibil non-stop, inclusiv după încheierea programului instituției și în weekend

➢ Ghișeele Direcției Fiscale de pe str. Turismului nr.15A,  str. Samuel Brukenthal nr. 2 și Bd. Victoriei nr.1-3. Programul este disponibil aici: https://sibiu.ro/primaria/serviciu/183)

➢ Stațiile de plată SelfPay din magazinele Profi, Carrefour, Kaufland, agenții CEC, etc.

➢ Rețeaua BRD – Groupe Societe Generale, prin scanarea codurilor de bare de pe decizia de impunere

➢ Oficiile poștale din bmunicipiul Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri