21.3 C
Sibiu
joi, 01 iunie, 2023

Cazul polițiștilor demiși de la Sibiu judecat diferit la Craiova și Sibiu

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Situație confuză în sistemul național de justiție. Cazul celor doi polițiști de la Sibiu dați afară în noiembrie 2022, după ce autospeciala de Poliție a fost furată de un tânăr beat din Roșia a trecut de primele verdicte în instanță. Supriză! Unul dintre polițiști, judecați la Tribunalul Dolj a câștigat, celălalt, judecat la Tribunalul Sibiu a pierdut! Ambii au cerut suspendarea deciziei șefului IJP Sibiu, Tiberiu Ivancea, de a fi dați afară până la soluționarea cauzei pe fond.


Deși reprezentanți de același avocat, angajat de sindicatul DECUS, polițiștii au primit verdicte diferite. Polițistul Deaconu Vasile a pierdut procesul în 24 februarie și a făcut recurs în 27 martie. Tribunalul Sibiu a respins cererea sa de a anula dispoziția șefului IPJ Sibiu prin care era dat afară.

În paralel, celălalt polițist, Ciocioană Dan, a cerut mutarea procesului la Tribunalul Dolj, unde a câștigat în aceeași speță prin sentința din 10 martie. În acest caz IPJ Sibiu a depus recurs. În cazul lui instanța a admis cererea și ar trebui angajat înapoi în cadrul IPJ Sibiu până la soluționarea pe fond a procesului privind furtul autospecialei.

Furtul mașinii de Poliție ajuns celebru în România

Reamintim că un tânăr de 23 de ani din Roșia a fost depistat în cursul nopții, în 21 octombrie 2022, conducând un autoturism neînmatriculat pe strada Banatului din municipiul Sibiu. În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la sediul Biroului Rutier Sibiu pentru cercetări. Însă acolo, bărbatul a decis ca în jurul orei 2:40, să sustragă o autospecială de Poliție aflată în fața Biroului Rutier Sibiu și să gonească cu ea prin municipiul Sibiu, deși era băut și punea siguranța rutieră în pericol. Mai mult, acesta a încercat să legitimeze un alt șofer ce era parcat pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiu.

Șoferul a fost prins mai târziu de polițiști.

Șeful IPJ Sibiu râdea de polițiști

Acum câteva săptămâni, la o conferință de presă, șeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea, declara ironic despre cei doi polițiști dați de el afară în 7 noiembrie 2022 că nu își dorește să fie coleg cu polițiști de ”care își bate joc un oarecare”.

După apariția în SIBIU INDEPENDENT a acestui caz în 21 octombrie 2022, în premieră, știrea a făcut mare vâlvă în toată România. Inclusiv ministrul de interne, Lucian Bode a criticat activitatea polițiștilor sibieni în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri