4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cazul polițiștilor demiși de la Sibiu judecat diferit la Craiova și Sibiu

Știri din Județ

Situație confuză în sistemul național de justiție. Cazul celor doi polițiști de la Sibiu dați afară în noiembrie 2022, după ce autospeciala de Poliție a fost furată de un tânăr beat din Roșia a trecut de primele verdicte în instanță. Supriză! Unul dintre polițiști, judecați la Tribunalul Dolj a câștigat, celălalt, judecat la Tribunalul Sibiu a pierdut! Ambii au cerut suspendarea deciziei șefului IJP Sibiu, Tiberiu Ivancea, de a fi dați afară până la soluționarea cauzei pe fond.


Deși reprezentanți de același avocat, angajat de sindicatul DECUS, polițiștii au primit verdicte diferite. Polițistul Deaconu Vasile a pierdut procesul în 24 februarie și a făcut recurs în 27 martie. Tribunalul Sibiu a respins cererea sa de a anula dispoziția șefului IPJ Sibiu prin care era dat afară.

În paralel, celălalt polițist, Ciocioană Dan, a cerut mutarea procesului la Tribunalul Dolj, unde a câștigat în aceeași speță prin sentința din 10 martie. În acest caz IPJ Sibiu a depus recurs. În cazul lui instanța a admis cererea și ar trebui angajat înapoi în cadrul IPJ Sibiu până la soluționarea pe fond a procesului privind furtul autospecialei.

Furtul mașinii de Poliție ajuns celebru în România

Reamintim că un tânăr de 23 de ani din Roșia a fost depistat în cursul nopții, în 21 octombrie 2022, conducând un autoturism neînmatriculat pe strada Banatului din municipiul Sibiu. În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la sediul Biroului Rutier Sibiu pentru cercetări. Însă acolo, bărbatul a decis ca în jurul orei 2:40, să sustragă o autospecială de Poliție aflată în fața Biroului Rutier Sibiu și să gonească cu ea prin municipiul Sibiu, deși era băut și punea siguranța rutieră în pericol. Mai mult, acesta a încercat să legitimeze un alt șofer ce era parcat pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiu.

Șoferul a fost prins mai târziu de polițiști.

Șeful IPJ Sibiu râdea de polițiști

Acum câteva săptămâni, la o conferință de presă, șeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea, declara ironic despre cei doi polițiști dați de el afară în 7 noiembrie 2022 că nu își dorește să fie coleg cu polițiști de ”care își bate joc un oarecare”.

După apariția în SIBIU INDEPENDENT a acestui caz în 21 octombrie 2022, în premieră, știrea a făcut mare vâlvă în toată România. Inclusiv ministrul de interne, Lucian Bode a criticat activitatea polițiștilor sibieni în acest caz.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș