spot_img
21.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

5 pași în amenajarea camerei bebelușului

Știri din Județ

Publicitate

Sosirea pe lume a celui mai nou membru al familiei este un mare motiv de bucurie și necesită o pregătire adecvată. Asta înseamnă că trebuie să acorzi o atenție sporită pregătirii spațiului în care nou-născutul va locui.

Publicitate

Amenajarea camerei trebuie făcută astfel încât să creezi un mediu sigur atât pentru bebeluș, cât și pentru voi, părinții. Acest lucru poate fi costisitor, mai ales că trebuie să investești în lucruri de calitate. Dacă ai nevoie de un mic sprijin financiar, alege un credit rapid care să te ajute să amenajezi camera bebelușului așa cum se cuvine.

Primul pas în pregătirea camerei bebelușului îl reprezintă, evident, golirea camerei și igienizarea sa. Odată golită încăperea, începe procesul de amenajare. Uite care ar fi pașii pe care trebuie să îi bifezi:

  1.     Pereții

Pentru început, este recomandat să igienizezi spațiul prin vopsirea pereților. Alege o vopsea non-toxică pe care să o aplici cu cel puțin o lună înainte ca bebelușul să stea în încăperea respectivă. Apoi, aerisește bine camera pentru a fi sigur că orice posibil miros provenit de la vopsea a fost îndepărtat.

Fiind calme și liniștitoare, culorile pale sunt o opțiune inspirată pentru vopsirea pereților. Nuanțele stridente, în schimb, pot induce o stare de agitație. Asta nu înseamnă că nu poți folosi culori puternice, însă fii atent să le folosești cu moderație.

Dacă vrei să optezi pentru tapet, ai grijă ca acesta să conțină, de asemenea, materiale non-toxice. Poți alege și stickere care să încânte privirea bebelușului.

  1.     Podeaua

Nu este recomandat să acoperi toată suprafața podelei cu covoare. Acestea atrag foarte mult praf și acarieni. Ceea ce înseamnă că pentru a le menține curate va trebuie să le speli destul de des, lucru care îți va lua cu atât mai mult timp, cu cât ai mai multe covoare.

În schimb, poți opta pentru un covor de dimensiuni mai mici, pe care îl poți amplasa, de exemplu, sub fotoliul de alăptat pentru a proteja picioarele mamei atunci când hrănește copilul.

În ceea ce privește curățarea, alege produse organice de curățare a podelei și covoarelor. Ar fi de preferat ca acestea să fie anti-bacteriene și să nu aibă miros.

  1.     Ferestrele

Nici ferestrele nu trebuie să fie acoperite cu multe straturi de textile. La fel ca în cazul covoarelor, vor trebui curățate frecvent din cauza prafului care se strânge pe ele.

Poți opta pentru o perdea și draperii opace, care să reducă lumina în timpul zilei, pentru a oferi micuțului un somn odihnitor. Poți alege de la bun început perdele și draperii scurte pentru a evita riscul ca cel mic să tragă de ele odată ce crește. Iar în cazul în care nu dorești draperii, roletele sunt o variantă la fel de inspirată.

  1.     Mobilierul

Când vine vorba despre alegerea mobilierului pentru camera bebelușului, confortul este cuvântul-cheie care ar trebui să îți ghideze procesul de amenajare.

Alege doar piesele de mobilier care îți sunt necesare și lasă locul să respire. Vei avea nevoie de spațiu pentru a plimba bebelușul și pentru a te mișca în voie atunci când vrei să îl schimbi mai repede.

Totodată, camera trebuie să fie decorată cu piese de mobilier utile, precum: pătuț, fotoliu pentru alăptat, comodă sau dulap pentru haine, pături și lenjerie de pat, masă de schimbat. Poți opta și pentru un dulap unde să depozitezi scutece, aleze, creme și alte obiecte utile îngrijirii bebelușului.

  1.     Accesoriile

La fel ca în cazul mobilierului, nici accesoriile nu trebui să fie prea multe. Orientează-te către cele care îți sunt de folos.Spre exemplu, o lampă de veghe poate fi utilă noaptea, atunci când hrănești copilul sau când îi schimbi scutecul. De asemenea, este recomandat să optezi și pentru un coș de gunoi pentru scutece. Nu va fi comod să te deplasezi atât de des către coșul de gunoi din bucătărie sau baie pentru a arunca scutecele folosite.

Camera bebelușului trebuie să fie cât mai aerisită și confortabilă. Nu o încărca inutil cu obiecte decorative și jucării. Limitează-te la strictul necesar, iar acest lucru va spori atât confortul tău, cât și al bebelușului.

Obiectele cu adevărat necesare pentru camera nou-născutului pot fi destul de costisitoare, mai ales că trebuie să fie de cea mai bună calitate. Poți opta pentru un credit de nevoi personale ca să faci rost de o sumă suplimentară care să-ți completeze bugetul de amenajare a camerei bebelușului. Astfel, vei putea să investești fără rețineri în cele mai bune articolele pentru bebelușul tău. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)