spot_img
8.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

SIO – Sus Inima Oncology extinde Centrul de suport oncologic de la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Noua variantă a Centrului de suport oncologic a avut deschiderea oficială în data de 31 martie 2023. Este situat la 3 minute de mers pe jos de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu iar programul va fi de luni până vineri, între orele 9:00 și 17:00.

Casa Sus Inima Sibiu din Strada Constantin Noica nr 26 a devenit Centru de suport oncologic, un loc în care persoanele afectate de cancer pot lua contact cu specialiști în vederea: gestionării efectelor secundare, combaterea depresiei și a stresului cauzate de un diagnostic oncologic, asistență în completarea dosarelor, planuri de nutriție, găsirea de soluții individuale, cursivitatea pașilor de urmat în urma diagnosticării.

Personalul va consta în:

–    1 navigator de pacient oncologic

–    1 psihoterapeut pentru ședințe de terapie 1 la 1

–    1 asistent social

–    1 psiholog clinician

–    1 medic nutriționist pentru planuri de nutriție sau informații legate de nutriție în cancer

–    1 terapeut pentru grupurile săptămânale de terapie prin artă

–    1 psihoterapeut pentru grupurile de sprijin

–    1 medic oncolog care oferă informații și second opinion

Vizitatorii pot veni oricând, fără programare, pentru a cere informații, pentru a sta de vorbă cu navigatorul sau pentru a socializa și a petrece timp în zona de relaxare.

Atât persoanele diagnosticate cu cancer, cât și membrii familiei sau prietenii acestora beneficiază de sprijin psihoterapeutic individual.

În fiecare zi va exista și program structurat, constând în: grupuri de sprijin pentru pacienți, grupuri de sprijin pentru aparținători, grup de terapie prin artă, ateliere de nutriție, terapie psihologică individuală și asistență socială.

Toate serviciile puse la dispoziție sunt gratuite.

Vă invităm să vă programați la unul din specialiștii noștri apelând la numărul de telefon 0756 738 202, unde vă va răspunde colega noastră Filofteia Cojocaru, coordonatorul Centrului de suport oncologic Sibiu

“Scopul SIO este de a ajuta oamenii să recâștige controlul atunci când cancerul le dă viața peste cap, cu ajutorul specialiștilor noștri, prin timpul și grija noastră, pentru fiecare persoană care ne trece pragul.” – Carmen Chindriș, director SIO

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda