20.2 C
Sibiu
vineri, 21 iunie, 2024

Poliția Sibiu despre metoda accidentul: „Nu oferiți sume de bani unor persoane necunoscute”

Știri din Județ

Polițiștii sibieni le recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident, de cele mai multe ori rutier, și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.


Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Publicitate

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Infractorii mizează pe:

– incapacitatea victimei de a evalua veridicitatea situaţiei în stare de anxietate şi condiţii presante;

– incapacitatea de evalua raţional situaţia în stare de urgenţă;

– empatia şi compasiunea ridicate ale victimei, precum şi predispoziţia acesteia de a se încrede uşor în oameni.

 

În ultimele 48 de ore, două vârstnice sibience au căzut victime ale acestei infracțiuni, prejudiciul cauzat ridicându-se la suma de 70.400 de lei.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au declanșat anchete penale care vizează săvârșirea infracțiunii de înșelăciune și, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, desfășoară activități specifice în vederea identificării autorilor și aplicării măsurilor legale în consecință.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri