spot_img
10.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

7 Aprilie – Ziua Mondială a Sănătății celebrată la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

În fiecare an, în data de 7 aprilie se celebrează la nivel global Ziua Mondială a Sănătății, ocazie cu care fiecare individ sau comunitate își îndreaptă atenția către beneficiile unei stări mai bune de sănătate.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), prin Secția Externă de Sănătate Publică Sibiu a Centrului Regional de Sănătate Publică Mureș, organizează activități de informare și consiliere privind teme de interes pentru sănătatea publică: alimentația sănătoasă, importanța activității fizice pentru sănătate, factorii de risc pentru sănătate etc.

De asemenea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, pe tot parcursul lunilor aprilie-mai (după vacanța școlarilor), vor fi organizate acțiuni de informare în școli și grădinițe, cu privire la sănătatea orală, nutriția la copii, obezitatea, alimentația sănătoasă, prevenirea consumului de alcool, tutun și al altor „substanțe interzise”.

Acțiunile de informare și consiliere privind un stil de viață sănătos vor fi desfășurate de către medici specialiști și rezidenți în sănătate publică. Aceștia vor fi prezenți în data de 7 aprilie la Grădinița cu program prelungit nr 33, în incinta Centrului de Informare Turistică Sibiu și a Muzeului Civilizației Populare Tradiționale Astra. Pentru doritori, se va măsura gratuit tensiunea arterială (TA).

Totodată, au fost distribuite materiale informative și/sau clip video către următoarele instituții: Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Facultatea de Medicină a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Conferința Zilele Medicale Sibiene (desfășurată la Hotel Ramada), clinici medicale private din municipiul Sibiu.

Activitățile derulate cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății urmăresc creșterea gradului de conștientizare și înțelegere a problemelor de sănătate având drept rezultat îmbunătățirea stării de sănătate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda