spot_img
13.6 C
Sibiu
marți, 28 mai, 2024
spot_img

Cunoscutul artist Stefan Orth a donat Bibliotecii ASTRA Sibiu șase dintre volumele sale

Știri din Județ

Publicitate

Reputatul artist Ștefan Orth a donat Bibliotecii ASTRA Sibiu șase dintre volumele sale. Acestea vor completa în curând foundurile documentare și vor fi la dispoziția publicului interesat.

Publicitate
  • Orth, Stefan. „Icoane. Itinerar plastic”, Ed. Honterus, Sibiu, 2016
  • Orth, Stefan. „Afișe/Plakate. Grafică aplicată”, Ed. Honterus, Sibiu, 2013
  • Orth, Stefan. „Qui Tempus habet Vitam habet. Desene din istoria Sibiului”, Ed. Honterus, Sibiu, 2016
  • Orth, Stefan. „Stefan Orth István”, Ed. Honterus, Sibiu, 2007
  • Orth, Stefan. „Ilustraţii la poezia contemporană sibiană”, Ed. Honterus, Sibiu, 2007
  • Madách, Imre. „Die Tragödie dse Menschen”, ilustrații de Stefan Orth, Ed. Honterus, Sibiu, 2022

În colecțiile Bibliotecii ASTRA Sibiu se regăsesc numeroase volume consacrate artei grafice și valoroase ex-libris-uri care poartă semnătura cunoscutului grafician Stefan Orth, iar cei care doresc să le consulte sunt bineveniți în compartimentele de relații cu publicul.

Grafician și gravor cu operă artistică impresionantă și un bogat palmares expozițional, atât în tară, cât și peste hotare, Stefan Orth este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Asociației Internaționale a Artiștilor Profesioniști și al Breslei Barabás Miklós. Este, de asemenea, Cetăţean de Onoare al Sibiului şi titular al Premiului de Excelenţă al Ministerului Culturii.

Lucrările sale se înscriu în diverse domenii ale artelor vizuale: grafică (publicitară, de carte/revistă), ilustraţii, desen în cărbune sau tuș, pastel, gravură în metal sau lemn, litografie, pictură în ulei, fotografie. Numeroase lucrări din opera sa reprezintă peisaje citadine, dedicate cu predilecție orașului Sibiu, dar și piese iconografice sau variate reprezentări ale unor teme mitologice sau religioase.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri