4.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Activități de suflet în școlile din județul Sibiu: Mamele și fiicele lor au petrecut timp prețios împreună

Știri din Județ

Asociației Filantropia Ortodoxă Sibiu (AFOS), a organizat în pragul vacanței pentru Sfintele Paști, întâlniri informale, în cadrul cărora un număr mare de elevi din școlile partenere au avut bucuria de a crea împreună cu un membru al familiei decorațiuni și ornamente specifice perioadei pascale. Activitatea a avut ca scop sudura relației părinte-copil.

Echipa AFOS a mers pe rând la școlile gimnaziale din Rășinari, Gura Râului, Săliște – Săcel, Orlat și Cristian, punând la dispoziția participanților la atelier toate materialele necesare, precum și o gustare dulce, într-o atmosferă caldă, de apropiere sufletească, oportună pentru sudura relației părinte-copil.

Tocmai de aceea, a fost o mare satisfacție prezența numeroasă a părinților, îndeosebi a mamelor, care și-au rupt o parte din timpul lor pentru a veni la școală, în afara orelor, spre a întări încrederea copiilor în ei înșiși, dar și pentru a-i asigura că sunt importanți, că au prioritate, că sunt sprijiniți în atingerea idealurilor lor, în strânsă colaborare cu școala.

Activitatea face parte din proiectul „Prin educație spre lcouri de muncă decente”, pe care AFOS îl implementează în mai multe școli și licee tehnologice din județul Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și cu Fundația HEKS/EPER din Elveția în perioada iunie 2021- iunie 2024. De altfel, atelierul de la Școala Gimnazială Cristian s-a bucurat și de participarea echipei de coordonare a proiectului din cadrul HEKS/EPER România, aflată într-o vizită pe teren la Sibiu.

Sursa: mitropilia-ardealului.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri