18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Spitalul TBC Sibiu: Ziua Mondială a Sănătății, marcată prin plantări de arbori și pacienți informați

Știri din Județ

„Sănătate pentru toți” este sloganul sub care se derulează în acest an Ziua Mondială a Sănătății, marcată anual în data de 7 aprilie, iar cetățenii care au trecut astăzi pragul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu au primit materiale informative cu privire la afecțiunile pulmonare tratate în spitalul nostru, pliantele fiind puse la dispoziție de Secția Externă de Sănătate Publică Sibiu a CRSP Mureș. În plus, angajații noștri au plantat puieți de carpen în incinta spitalului, pentru ca pacienții internați să respire un aer cât mai curat și sănătos.

„Sănătate pentru toți înseamnă atât tratarea, cât și prevenirea bolilor. În primul rând, în calitate de reprezentanți ai unor instituții medicale, trebuie să ne asigurăm că absolut fiecare persoană trebuie să aibă posibilitatea să beneficieze de îngrijiri medicale atunci când este bolnavă. Înseamnă că este datoria noastră să găsim în permanență cele mai bune soluții pentru pacienții noștri. Și tot de sănătate ține și componenta de prevenție, implicarea în acțiuni de informare și educare a populației pentru a avea un stil de viață cât mai sănătos, iar spitalul nostru se implică în permanență în astfel de acțiuni”, a declarat Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Referitor la prevenția bolilor pulmonare, Spitalul de Pneumofitiziologie a avut inițiativa demarării unor campanii antifumat, prin care cât mai mulți fumători au fost conștientizați cu privire la faptul că fumatul este principalul factor de risc în apariția bolilor respiratorii. Astfel, în acest an se va desfășura cea de-a VI-a ediție a campaniei antifumat, intitulată Luna mai, luna conștientizării efectelor fumatului asupra sănătății plămânilor, acțiunile propuse constând în organizarea unor campanii de spirometrii gratuite, consilierea elevilor din liceele sibiene, încurajarea fumătorilor să renunțe la consumul de tutun, prin consiliere și oferire gratuită a medicației antifumat, precum și prin organizarea unui Marș al sănătății plămânilor, la care vor participa și echipe de sportivi, considerând că sportivii reprezintă un model demn de a promova un stil de viață sănătos, prin conduita proprie având capacitatea de a influența în mod pozitiv viața semenilor.

Tot pentru sănătatea plămânilor și asigurarea unui mediu cât mai sănătos, în această perioadă, în incinta Spitalului de Pneumoftiziologie vor fi plantați peste 1.000 de puieți de carpen și mesteacăn. Primii 300 de arbuști de carpen, puși la dispoziție de Ocolul Silvic Sibiu, au fost deja sădiți în curtea spitalului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc