18.1 C
Sibiu
miercuri, 12 iunie, 2024

Eveniment organizat la Sibiu, despre noile programe prin care antreprenorii pot accesa fonduri europene

Știri din Județ

Firmele din regiunea Centru au ocazia să afle, în doar câteva ore, ce programe cu bani europeni pot accesa anul acesta, în funcție de sectorul de activitate și de dimensiunea companiei. Antreprenori și oameni de afaceri din Brașov, Sibiu, Alba, Mureș, Covasna și Harghita sunt invitați, miercuri 26 aprilie a.c., la cel mai important eveniment de acest gen desfășurat la Sibiu.

Conferința Fonduri europene pentru firmele din regiunea Centru va avea loc la Hotel Hilton Sibiu (sala de conferințe Diamond), începând cu ora 10.30.

Evenimentul își propune să prezinte cele mai recente oportunități de accesare a fondurilor europene disponibile pentru digitalizare, industrie, comerț și servicii, agricultură etc., dar și să răspundă întrebărilor despre posibile interpretări apărute odată cu lansarea Ghidurilor de finanțare.

În cadrul întâlnirii dedicate viitorilor beneficiari de fonduri europene  vor lua cuvântul consultanți cu peste 16 experiență în accesarea de fonduri europene și implementarea de proiecte la nivel național.

Liciniu Lupu – Fondator & CEO Fabrica de Consultanță, Alexandru Dragomir – Director Executiv, Sonia Bandrea – Director Vânzări și Ionuț Rău – Consultant în Management vor împărtăși celor prezenți la eveniment informații valoroase referitor la apelurile de proiecte prin care mediul privat din regiunea Centru poate accesa fonduri europene anul acesta.

Din agenda evenimentului fac parte: Programul Regional Centru – Investiții tehnologice în IMM-uri, Planul Național Strategic 2023 – a) Tânărul fermier, b) Investiții în sectorul zootehnic; c) Investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole; d) Sisteme de irigații; e) Investiții în exploatații pomicole; f) Achiziții de utilaje agricole pentru sectorul  vegetal; g) Investiții în ferme de mici dimensiuni; h) Investiții în sectorul legume și/sau cartofi, programe disponibile pentru întreprinderi din toate regiunile de dezvoltare: a) Digitalizare IMM, b) Fondul pentru Modernizare în România – autoconsum și producție; c) PNRR – Construirea instalațiilor de reciclare a deșeurilor (fabrici de reciclare); d) Programul Microindustrializare, e) Programul Comerț și Servicii; f) HG 959 – Granturi pentru investiții destinate industriei prelucrătoare, Programul Tranziție Justă.

Intrarea este liberă. Vă recomandăm să vă înscrieți din timp pe pagina evenimentului events.fdc.ro. Informații suplimentare vă pot fi oferite pe e-mail events@fdc.ro sau la telefon 0734 556 459 (Ella Gheorghioiu).

În perioada 2021 – 2027, România va beneficia de o alocare de fonduri europene fără precedent. Pe plan regional, microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii din Regiunea Centru (județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu) vor putea solicita fonduri totale de 156 de milioane de euro prin Programul Regional Centru 2021-2027, prin apeluri de proiecte lansate de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru. În plus, conform calendarului anunțat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în 2023 mediul privat din România va putea accesa fonduri europene prin apeluri de proiecte deschise în cadrul PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), PNS (Planul Național Strategic) sau prin alte programe naționale.

Despre organizator:

Fabrica de Consultanță activează de peste 16 ani pe piața serviciilor de consultanță în accesarea fondurilor nerambursabile europene, guvernamentale sau din alte surse. Până în prezent, a atras pentru clienții săi finanțări nerambursabile de peste 215 Milioane Euro și a dezvoltat un portofoliu de 685 de proiecte scrise și implementate cu succes. Printre clienți se numără atât companii private, cât și instituții publice. Proiectele implementate la nivel național acoperă numeroase domenii de activitate: agricultură, producție, comerț, servicii, construcții, industrie, sănătate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Flori proaspete în spaţiile comerciale

Francez dispărut din Sibiu. Îl caută Poliția!

Nandor Kuti a plecat de la BC CSU Sibiu